Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης
Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης

Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης

 

Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου νσταντίνος Σουλιώτης ,σήμερα, Κυριακή 25/11/2018.

Ο ήταν εν ζωή  πολυγραφότατος συγγραφέας και στενός συνεργάτης της  Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο θεολόγος εκπαιδευτικός, γεννήθηκε το 1934 στο Καππά ς, τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του και το οκτατάξιο γυμνάσιο Φαναρίου, ενώ σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1957.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού, υπηρέτησε ως στο Ζωγράφειο και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Κωνσταντινούπολη, στα Γυμνάσια  και Λύκεια Σκοπέλου, ως δ/ντής, Τυρνάβου και Αγιάς, ως δ/ντής, Βελεστίνου, Ν. Ιωνίας, Εσπερινό Βόλου, Β΄ Θηλέων Βόλου και στην Δ/νση Μέσης Εκαπίδευσης Μαγνησίας, ως δ/ντής Γραφείου.

Την διετία 1972-1974, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη και φοίτησε στο Διδασκαλείο μετεκπαίδευσης μείζονος διαρκείας, στα παιδαγωγικά και στην ψυχολογία.

Το 1977 μετατάχτηκε στην Εκκλ/κή εκπαίδευση και υπηρέτησε ως σχολάρχης, επί 16 χρόνια, στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο και στο Εκκλησιαστικό Βόλου, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Βόλου και επί επταετία δ/ντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της .

Με την σύζυγό του, αείμνηστη φιλόλογο Πολυτίμη, απέκτησαν τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Για το πολύπτυχο και πολύτιμο εκπαιδευτικό και εν γένει πνευματικό του είχε τιμηθεί, προ ετών, με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της  , τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, διά χειρών του μητροπολίτη  Ιγνατίου.

 Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Σουλιώτη θα τελεστεί την Τρίτη 27/11/2018, στις 11.00 π.μ. στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση