Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης
Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης

Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης

 

Απεβίωσε ο σχολάρχης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κωνσταντίνος Σουλιώτης ,σήμερα, Κυριακή 25/11/2018.

Ο εκλιπών ήταν εν ζωή  πολυγραφότατος συγγραφέας και στενός συνεργάτης της  Μητροπόλεως  και Αλμυρού.

Ο εκλιπών θεολόγος εκπαιδευτικός, γεννήθηκε το 1934 στο Καππά Καρδίτσας, τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του και το οκτατάξιο γυμνάσιο Φαναρίου, ενώ σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το του το 1957.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού, υπηρέτησε ως καθηγητής στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Κωνσταντινούπολη, στα Γυμνάσια  και Λύκεια Σκοπέλου, ως δ/ντής, Τυρνάβου και Αγιάς, ως δ/ντής, Βελεστίνου, Ν. Ιωνίας, Εσπερινό Βόλου, Β΄ Θηλέων Βόλου και στην Δ/νση Μέσης Εκαπίδευσης Μαγνησίας, ως δ/ντής Γραφείου.

Την διετία 1972-1974, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη και φοίτησε στο Διδασκαλείο μετεκπαίδευσης μείζονος διαρκείας, στα παιδαγωγικά και στην ψυχολογία.

Το 1977 μετατάχτηκε στην Εκκλ/κή εκπαίδευση και υπηρέτησε ως σχολάρχης, επί 16 χρόνια, στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε πρόεδρος της Μαγνησίας, οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Βόλου και επί επταετία δ/ντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Με την σύζυγό του, αείμνηστη φιλόλογο Πολυτίμη, απέκτησαν τρία και επτά εγγόνια.

Για το πολύπτυχο και πολύτιμο εκπαιδευτικό και εν γένει πνευματικό του έργο είχε τιμηθεί, προ ετών, με την Ανώτατη της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, διά χειρών του μητροπολίτη  Ιγνατίου.

 Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Σουλιώτη θα τελεστεί την Τρίτη 27/11/2018, στις 11.00 π.μ. στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση