Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανταπόκριση του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου στο κάλεσμα σχολείων Βελεστίνου
Ανταπόκριση του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου στο κάλεσμα  σχολείων Βελεστίνου

Ανταπόκριση του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου στο κάλεσμα σχολείων Βελεστίνου

Σε συνέχεια της καμπάνιας-πρόληψης του ΚΕ.Π. Υγείας σε συν με την Πνευμονολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ς (που αφορά το πρόγραμμα σπιρομετρήσεων στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου) και την επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου Αντωνία Χασιώτη, μετά το κάλεσμα των εκπαιδευτικών προς το ΚΕ.Π. Υγείας για την συνδρομή του στην προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών, την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου η θεατρική παράσταση το ΄΄Καρυδότσουφλο΄΄ παρουσία όλων των παιδιών του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου καθώς και της πρώτης τάξης του Γυμνασίου Βελεστίνου.

Η θεατρική παράσταση (πιστοποιημένη από το υπουργείο Παιδείας) αφιερωμένη στην καμπάνια κατά του καπνίσματος αφορούσε την αποφυγή του υ περνώντας ευχαρίστα και διαδραστικά το μήνυμα στους μικρούς μας φίλους.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. Υγείας και δημοτικός σύμβουλος Σκρίμπας Ιωάννης αφού καλωσόρισε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους συνεχάρη για της δράσεις υπέρ της πρόληψης ς και τους διαβεβαίωσε πως και στο μέλλον θα σταθούμε δίπλα τους σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμη «μάχη» στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι και πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει, όσο λίγες να την κερδίσουμε. Αν και στους ενήλικες κίνητρο για την διακοπή του καπνίσματος είναι η της ς τους από θανατηφόρες παθήσεις, πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο.

Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο.

Στην θεατρική παράσταση παρευρέθη και ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων ς ς Νομού ς Αντωνίου Αντώνιος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση