Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών στα “αλληλοδιδακτικά απογευματινά”
Ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών στα “αλληλοδιδακτικά απογευματινά”

Ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών στα “αλληλοδιδακτικά απογευματινά”

Σε ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων προχωρούν οι της ς στο πλαίσιο της δράσης «αλληλοδιδακτικά απογευματινά» που ξεκινά την Δευτέρα 13 Μαΐου, ενώ στόχος είναι η ενός «ανοιχτού πανεπιστημίου» που θα μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος έχει το υπόβαθρο.

Η δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων του νομού σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης ς.

«Τα αλληλοδιδακτικά απογευματινά είναι εμπνευσμένα από τη μέθοδο που εφάρμοσε ο Καποδίστριας όταν ήρθε ο ως στην », επισήμανε η πρόεδρος του συνδέσμου Βίκυ Μαντζώρου, παρουσιάζοντας τη δράση σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του πρώτου εισηγητή, του διευθυντή του 3ου ΓΕΛ , Δημήτρη Τσουλκανάκη.

Στα της Μαγνησίας υπηρετούν πολλοί που έχουν επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου και αποφάσισαν να τους χρησιμοποιήσουν ανέφερε η κ. Μαντζώρου. «Απευθυνθήκαμε στα και ζητήσαμε όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει μια εισήγηση. Στόχος μας είναι να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να υπάρξει ανατροφοδότηση, να αποκτήσουμε επιχειρήματα επιστημονικά για διάφορα θέματα της δουλειάς μας αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος και να δώσουμε φωνή στους συναδέλφους».

Ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση αλλά φέτος επειδή ο σχεδιασμός έγινε περίπου στο μέσον της σχολικής θα γίνουν μόνο δύο συναντήσεις.

Η πρώτη την ερχόμενη Δευτέρα και η πρώτη εισήγηση θα γίνει από τον κ. Τσουλκανάκη και η δεύτερη από την κ. Χριστίνα Ρούσση. «Το πρώτο θέμα είναι καθαρά ιστορικό και το δεύτερο ψυχολογικό, αναφέρεται στον τρόπο που διαχειριζόμαστε στους εφήβους», εξήγησε η κ. Μαντζώρου. «Στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει αυτό και να εξαπλωθεί με τη μορφή ενός ανοιχτού πανεπιστημίου, για όλους που έχουν το υπόβαθρο να το παρακολουθήσουν» υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο κ. Τσουλκανάκης εξήγησε ότι οι φιλόλογοι δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ που «μοιράζομαστε τις γνώσεις μεταξύ μας, αλλά είμαστε σε θέση να τη μοιραστούμε με όλους τους άλλους που έχουν την επιθυμία γι αυτό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση