Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανταλλαγή απόψεων της Ένωσης Γονέων και της αντιδημάρχου παιδείας
Ανταλλαγή απόψεων της Ένωσης Γονέων  και της αντιδημάρχου παιδείας

Ανταλλαγή απόψεων της Ένωσης Γονέων και της αντιδημάρχου παιδείας

Αντλλγή απόψεων και δεσμεύσεις για συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε θέματα της εκπαίδευσης, αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά και της κοινής διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων, είχαν πρόσφατα, με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δ. Βόλου, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στην κα Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, τέθηκαν υπόψη, διάφορα θέματα που είτε είναι αρμοδιότητάς της, είτε εμπίπτουν στην ευθύνη άλλων φορέων, ωστόσο θεωρήθηκε ότι μπορεί και η ίδια, να πιέσει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Στην αντιδήμαρχο κοινοποιήθηκαν τα αιτήματα σε σχέση με τις μεταφορές, όπως ζητήθηκε από την Ένωση εκ μέρους των αρμοδίων (σε προηγούμενες συναντήσεις) και αφορούν στην τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων μετακίνησης μαθητών και για τα – ΕΠΑΣ, την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία, την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών, καθώς και την εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση  εγκαταστάσεων με μεγάλης κας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Ορμώμενα από ερωτήματα στη διάρκεια της πρόσφατης ετήσιας συνέλευσης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, συζήτησαν με την αντιδήμαρχο και για το υποχρεωτικό μάθημα της ς που αφορά κυρίως στη μετακίνηση των μαθητών δημοτικού, η οποία όπως τονίστηκε από την αντιδήμαρχο, εξασφαλίστηκε τουλάχιστον για το α΄ τρίμηνο του σχολικού έτους από το Δήμο Βόλου, σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκε η παροχή πρωινών γευμάτων στα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κα Μποντού –Τοκαλή, «και για τη φετινή χρονιά ο προγραμματίζει την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων μαθητών και αναμένει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προκειμένου να ξεκινήσει η παροχή πρωινού σε μέσω των κυλικείων των σχολείων». Συζήτηση έγινε και για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, εξετάζοντας τρόπους στήριξής τους, κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον.

Συζήτησαν  παράλληλα για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κάποια σχολεία, λόγω της μαζικής εξόδου απ΄ τα συγκροτήματα.

Τέλος, αναφέρθηκαν στοιχεία από τον προγραμματισμό της Ένωσης, στον οποίο περιλαμβάνονται δράσεις, για τις οποίες ζητήθηκε και η βοήθεια και συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, όπως η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, φιλανθρωπικών ενεργειών κ.α., ενώ βασικό στόχος παραμένει, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».

Σημειώνεται ότι από το Δ.Σ. συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής και η Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη.

             

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση