Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανησυχία για καταλήψεις σχολείων στη Μαγνησία για το Μακεδονικό
Ανησυχία για καταλήψεις σχολείων στη Μαγνησία για το Μακεδονικό

Ανησυχία για καταλήψεις σχολείων στη Μαγνησία για το Μακεδονικό

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας, δεδομένων των καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το Μακεδονικό.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ήδη έχει αποστείλει γραπτές παραινέσεις προς τους διευθυντές των σχολείων ενώ προγραμματίζει συνάντηση και με την ΕΛΜΕ. Υπάρχει περίπτωση ο αέρας των καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το Μακεδονικό, να μεταφερθεί και στη Μαγνησία, όπως ευρέως συζητείται σε κοινωνικά δίκτυα και τη μαθητική κοινότητα.

Ήδη από χθες είναι σε κατάληψη το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση σχολείων είναι να προχωρήσουν σε καταλήψεις από μεθαύριο Πέμπτη.

Όπως ανάφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής Β’μιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης «δεν έχουμε διαπιστώσει να έχουν παρεισφρήσει σε σχολεία ακραία στοιχεία. Βεβαίως αυτό το θέμα αποτελεί βασικό μέλημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και οι διευθυντές ήδη έχουν πάρει τις βασικές κατευθύνσεις για το χειρισμό του».

Σε μήνυμά του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ο κ. Σαβελίδης επισημαίνει ότι είναι σημαντικό οι μαθητές να μην γίνουν υποχείρια ακραίων στοιχείων. «Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε αξιοποιώντας το διάλογο και το παράδειγμα. Σε εγρήγορση πρέπει να βρίσκεται ο σύλλογος διδασκόντων και αν χρειαστεί ενεργοποιούμε και τους γονείς. Και φυσικά και εγώ ο ίδιος βρίσκομαι στη διάθεσή σας. Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους (αστυνομία και εισαγγελείς). Πάντα με δημοκρατικό και παιδαγωγικά δόκιμο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης» σημειώνει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση