Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα στο Βόλο
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα στο Βόλο

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα στο Βόλο

Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης του υ

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το της ενεργειακής αναβάθμισης του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος στο Βόλο, καθώς ο περιφερειάρχης ς Κ. Αγοραστός έδωσε την για υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 906.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με δικαιούχο τον Δήμο Βόλου, ενώ φορέας χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια ς με πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Με το ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός, «προσφέρουμε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο στην υπογραφή σύμβασης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος. Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος θα προσφέρει στους μαθητές και στους καθηγητές ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό διδακτικό χώρο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

Το κτίριο του Καρταλείου συγκροτήματος, στο οποίο συστεγάζονται σήμερα το 5ο υμνάσιο Βόλου, το 1ο Βόλου και το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, βρίσκεται σε χρήση το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και είναι ένα παλιό σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Αναλυτικά, η ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
• Αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοστασίων του κτηρίου με κουφώματα ενεργειακής απόδοσης.
• Θερμομόνωση του κελύφους, (εξωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας και του δώματος).
• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους, ενεργειακά αποδοτικότερους.
• Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (λέβητες με καυστήρες φυσικού αερίου, κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων) και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.

"Αλιεύοντας" την είδηση