Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου για ένα «υγιές» και φιλικό στο περιβάλλον σχολικό κτίριο στις

Στη φάση της υλοποίησης μετά την του pεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εισέρχεται το «Ενεργειακή αναβάθμιση αιθουσών διδασκαλίας βόρειας πτέρυγας 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου», προϋπολογισμού 257.500 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο, στις , είναι Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ και μετά τη ποιοτική βελτίωση των χαρακτηριστικών του, θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: « Σε με το Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν καθημερινά το τους, εν μέσω της πανδημίας. Η Περιφέρεια υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 25 δημοσίων κτιρίων: Σχολικά συγκροτήματα, οσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια συγχρονίζονται με την εποχή μας, γίνονται πιο ασφαλή, «υγιή» και λειτουργικά για τους χρήστες τους και φιλικότερα προς το περιβάλλον».

Ξεκινά ο διαγωνισμός του έργου

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης από το Δήμο Βόλου και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου. Ακολουθεί η και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Βόλου, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εργασίες θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.
-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δώματος με υλικά φραγής υγρασίας, πλάκες θερμομόνωσης και αντηλιακή προστασία της υγρομόνωσης.
-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δαπέδου.
-Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά με σύστημα θερμος και ενεργειακούς υαλοπίνακες υψηλής θερμομόνωσης.
-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα, τεχνολογίας led

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ' επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση