Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Συνεργασία και Δήμου Βόλου για ένα «υγιές» και στο σχολικό κτίριο στις Αλυκές

Στη φάση της υλοποίησης μετά την του pεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εισέρχεται το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση αιθουσών διδασκαλίας βόρειας πτέρυγας 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου», προϋπολογισμού 257.500 ευρώ με από το 2014-2020.

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο, στις Αλυκές, είναι Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ και μετά τη ποιοτική βελτίωση των χαρακτηριστικών του, θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: « Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, οι υπηρεσίες της συνεχίζουν καθημερινά το έργο τους, εν μέσω της πανδημίας. Η Περιφέρεια υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 25 δημοσίων κτιρίων: Σχολικά συγκροτήματα, Νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια συγχρονίζονται με την εποχή μας, γίνονται πιο ασφαλή, «υγιή» και λειτουργικά για τους χρήστες τους και τερα προς το ».

Ξεκινά ο διαγωνισμός του έργου

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης από το Δήμο Βόλου και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου. Ακολουθεί η και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Βόλου, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εργασίες θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.
-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δώματος με υλικά φραγής υγρασίας, πλάκες θερμομόνωσης και αντηλιακή προστασία της υγρομόνωσης.
-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δαπέδου.
-Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά με σύστημα θερμοδιακοπής και ενεργειακούς υαλοπίνακες υψηλής θερμομόνωσης.
-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα, τεχνολογίας led

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ' επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση