Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία
Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία

Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία

Την Τετάρτη οι διευθυντές της Μαγνησίας καλούνται για ενημέρωση στα γραφεία της ΔΔΕ

Σε εφαρμογή τέθηκε η του σχετικά με τον μειωμένο αριθμό απουσιών και στα σχολεία της Μαγνησίας, αν και βρισκόμαστε στα μέσα της ς χρονιάς, με συνέπεια να επικρατήσει μερική αναστάτωση σε ορισμένους γονείς, αλλά και .

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα και την Τετάρτη οι διευθυντές των σχολείων όλης της Μαγνησίας, καλούνται στα γραφεία της ΔΔΕ για να ενημερωθούν και τα σχολεία να αποκτήσουν κοινή γραμμή για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αναφερόμενος στους γονείς των ών, ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι η «γάγγραινα» της συλλογής των δικαιολογητικών, έχει σταματήσει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, ενώ χρειάζονται δικαιολογητικά για τις πάνω από 50 που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους να κάνουν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πρώτες 114 , δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, όπως μέχρι πρότινος, αλλά από τις 114 απουσίες και πάνω, χρειάζονται είτε δικαιολογητικά, είτε κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πραγματικά δικαιολογημένα ο ής απουσίασε από το σχολείο.

Τέλος παραδέχτηκε ότι η στη νέα νομοθεσία είναι αρκετά γενική και έχει ξεπεράσει το ειδικό της προηγούμενης νομοθεσίας, ενώ στο ερώτημα αν μπορούν να δικαιολογηθούν απουσίες συμμετοχής μαθητών σε εθνικές ομάδες αθλημάτων ή άλλες αναγνωρισμένες ενασχολήσεις όπως μέχρι πρότινος, είπε ότι συμβαίνει, αλλά ως ένα βαθμό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση