Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία
Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία

Αναστάτωση απ΄ την εφαρμογή της εγκυκλίου για τις νέες απουσίες στα σχολεία

Την Τετάρτη οι διευθυντές της Μαγνησίας καλούνται για ενημέρωση στα γραφεία της ΔΔΕ

Σε εφαρμογή τέθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον μειωμένο αριθμό απουσιών και στα σχολεία της Μαγνησίας, αν και βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, με συνέπεια να επικρατήσει μερική αναστάτωση σε ορισμένους γονείς, αλλά και διευθυντές σχολείων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα και την Τετάρτη οι διευθυντές των σχολείων όλης της Μαγνησίας, καλούνται στα γραφεία της ΔΔΕ για να ενημερωθούν και τα σχολεία να αποκτήσουν κοινή γραμμή για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αναφερόμενος στους γονείς των μαθητών, ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι η «γάγγραινα» της συλλογής των δικαιολογητικών, έχει σταματήσει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, ενώ χρειάζονται δικαιολογητικά για τις πάνω από 50 απουσίες που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πρώτες 114 απουσίες, δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, όπως μέχρι πρότινος, αλλά από τις 114 απουσίες και πάνω, χρειάζονται είτε δικαιολογητικά, είτε κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πραγματικά δικαιολογημένα ο μαθητής απουσίασε από το σχολείο.

Τέλος παραδέχτηκε ότι η αναφορά στη νέα νομοθεσία είναι αρκετά γενική και έχει ξεπεράσει το ειδικό της προηγούμενης νομοθεσίας, ενώ στο ερώτημα αν μπορούν να δικαιολογηθούν απουσίες συμμετοχής μαθητών σε εθνικές ομάδες αθλημάτων ή άλλες αναγνωρισμένες ενασχολήσεις όπως μέχρι πρότινος, είπε ότι συμβαίνει, αλλά ως ένα βαθμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεταλλάσσεται ο ιός και γίνεται πιο μεταδοτικός - https://t.co/dwJQCQzNHT -

  • Τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στις 6 μ.μ. - https://t.co/QPvQY6fjdv -

  • Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (εικόνες) - https://t.co/hFPAyoKDwa -

"Αλιεύοντας" την είδηση