Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναφορά πως είναι και πάλι κατάλληλο το κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού
Αναφορά πως είναι και πάλι κατάλληλο το κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού

Αναφορά πως είναι και πάλι κατάλληλο το κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού

Έτοιμο για να στεγάσει και πάλι μαθητές και φέρεται να είναι το κτίριο του , το οποίο εδώ και περίπου δύο μήνες είχε εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε άλλα της περιοχής, μιας και το διδακτήριο τους εμφάνιζε πρόβλημα με την στατικότητα του.

Ο και διαχειριστής της εταιρείας που εκπόνησε μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου το για λογαριασμό του δήμου απέστειλε σχετική επιστολή στον διευθυντή του Ιωάννη Θεοδώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδώρου αύριο στη μία το μεσημέρι θα συγκαλέσει σχολικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα υπό το των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο εξετάστηκε και από την ειδική τεχνική υπηρεσία του δημοσίου έπειτα από αίτημα του δήμου και φορέων της πόλης και προφορικά είχε δώσει το , σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, σύμφωνα με τη στατική μελέτη ελέγχου επάρκειας που εκπονήθηκε από την εταιρεία του με βάση σύμβαση με το δήμος τον Οκτώβριο του , ο φέρων οργανισμός των δύο στατικά ανεξάρτητων τμημάτων που διαμορφώνουν το Αλμυρού χρήζει βελτίωσης της φέρουσας ικανότητάς του για την ανάληψη σεισμικών δράσεων.

Όμως παρά τις όποιες υπολογιστικές ανεπάρκειες καθώς εκπονήθηκε η στατική μελέτη με βάση τον Αντισεισμικό Κανονισμό του 1959, και με δεδομένο το έτος κατασκευής, ο φέρων οργανισμός είναι σε καλή κατάσταση και δεν επιβάλλει τη μη λειτουργία του κτιρίου.

Ειδικότερα αναφέρει ότι δεν εμφανίζονται ορατές παραμορφώσεις, καθιζήσεις λόγω υποχώρησης στηρίξεων η έλλειψης ευστάθειας, προβλήματα από σεισμούς κ..

Επίσης τονίζεται ότι παρόλο που τοπικά εμφανίζονται στοιχεία κακοτεχνιών όπως αποτινάξεις επικάλυψης σκυροδέματος και τοπικές οξειδώσεις ράβδων οπλισμού λόγω μικρής επικάλυψής τους, η γενική κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική.

Αύριο το μεσημέρι συγκαλείται σχολικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα και είναι πιθανόν έπειτα από παρεμβάσεις που θα αιτηθεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να γίνουν στο κτίριο, σύμφωνα και με τις προτάσεις του εν λόγω μηχανικού, να καταστεί το κτίριο λειτουργικό και σύντομα οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση