Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία 
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία 

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία 

Ανφορά κτέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς, η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα , με τη συνυπογραφή του βουλευτή Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με θέμα την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας Covid-19, βάσει της ανακοίνωσης της .

Στην αναφορά επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του myschool οι μαθητές υπερβαίνουν τους 20 ανά τάξη στο 66% των , στο 45% των ΕΠΑΛ και στο 64% των ΓΕΛ ενώ υπάρχουν και 11 τμήματα με 27 μαθητές.

Επιπλέον, το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί, ενώ δεν έχουν γίνει ενέργειες για των δρομολογίων των λεωφορείων για καλύτερη εξυπηρέτηση των .

Τέλος, τα κενά των καθηγητών που υπάρχουν είναι περίπου 50 παρ' όλο που πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσω της αναφοράς στηρίζουν τα αιτήματα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας για:

  • Μείωση των ανά τμήμα μέχρι 15, ανάλογα και με το μέγεθος της αίθουσας

  • Άμεση αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων

  • Μαζικά δωρεάν τεστ κορωναϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς

  • Ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών και τον εφοδιασμό του Νοσοκομείου με μοριακό αναλυτή εξετάσεων για κορωνοϊό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση