Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »  Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ
 Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

 Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Τον Οκτώβριο του ξεκίνησε σε εννέα ΕΠΑ.Λ. η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με σκοπό να γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας από τον Οκτώβριο του .

Το πρόγραμμα αφορά σε παρεμβάσεις  που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των επαγγελματικών σχολείων και στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου στους ές και την κοινωνία και εφαρμόζεται στην Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.

Ήδη, τα 9 έχουν στελεχωθεί με ψυχολόγους οι οποίοι θα στηρίξουν με σειρά δράσεων τους ές και την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τη βελτίωση του παιδαγωγικού και ψυχοκοινωνικού κλίματος στη σχολική καθημερινότητα. Οι ψυχολόγοι μέσα από τη συν με τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς και τους κηδεμόνες θα συμβάλουν στην κατεύθυνση της δικτύωσης των ΕΠΑ.Λ. με τις τοπικές ψυχοκοινωνικές δομές.

Η ψυχοκοινωνική στήριξη των ξεκινά να εφαρμόζεται από το τρέχον σχολικό έτος καθολικά σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. με την πρόσληψη επιπλέον 101 ψυχολόγων που ενεργοποιείται με τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ στο ΦΕΚ τ. Β΄478/14-1-18.

‘Άλλες παρεμβάσεις του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» είναι:

-Εναλλακτική για την ενίσχυση του γραμματικού και αριθμητικού γραμματισμού. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές φιλόλογοι και μαθηματικοί για να στελεχώσουν τα πιλοτικά .

– Εκπόνηση σχεδίων δράσης  (projects) για τη στήριξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των των ΕΠΑ.Λ.

-Εξοπλισμός των σχολείων με υποδομές τηλε-διασκέψεων και τηλε-εκπαίδευσης.

-Ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβούλιου Τάξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση