Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη»
«Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη»

«Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη»

Στα 16ο-30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου

Το βιβλίο « στη Γραμματούπολη» του Γεράσιμου Τσιμπλούλη είχαν τη δυνατότητα οι της Α’ τάξης των 16ου-30ού δ.σχ. Βόλου να γνωρίσουν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση από τον ίδιο το συγγραφέα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Όπως έγινε γνωστό από τα δύο σχολεία, «οι γνώρισαν κι έπαιξαν με τα γράμματα καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που κρύβει και δίνει γνώση. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να προσεγγιστεί με διαφορετικό τρόπο, γι’ αυτό κρύβει γνώση αλλά επίσης δίνει γνώση, γιατί διδάσκει τα γράμματα στους μικρούς αναγνώστες, αφού έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα καλογραμμένα αλφαβητάρια . Πρόκειται για ένα χρήσιμο «εργαλείο» των μαθητών της Α’ δημοτικού, την ίδια στιγμή όμως είναι και ένα καλό βιβλίο προετοιμασίας μαθητών του Νηπιαγωγείου. Οι μικροί απολαμβάνουν την ανάγνωση και μελέτη του βιβλίου και μέσα από την ευχαρίστηση φτάνουν στη μάθηση.

Σε αυτό βοηθούν ακόμη περισσότερο και οι δραστηριότητες με τις οποίες τα σκέφτονται , δοκιμάζουν, κάνουν λάθη, αλλά βρίσκουν το σωστό μέσα από γόνιμο προβληματισμό.

Οι μαθητές από τη συγκεκριμένη παρουσίαση πήραν κι ένα σημαντικό μήνυμα για την υιοθέτηση χρήσιμων καθημερινών συνηθειών από τους της ιστορίας καθώς τα ταυτίζονται μαζί τους αλλά και γνώρισαν ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο με εικονογράφηση κι αισθητική ποιότητας.

Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το χαρισματικό τρόπο παρουσίασης από τον ίδιο το συγγραφέα που απέδειξε στην πράξη, ό,τι πέρα από το συγγραφικό χάρισμα είναι κι ένας εξαιρετικός παιδαγωγός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση