Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο
Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Δεν θα γίνει φέτος η ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από πλευράς, τόσο της τοπικής ΕΛΜΕ, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία για ίδρυση του Σχολείου ανήκει στην αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, εωργία Μποντού – Τοκαλή, η οποία – όπως είχε δηλώσει – είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και είχε λάβει το «πράσινο» για την ίδρυση του Σχολείου.

Υπήρξαν ωστόσο, πολύ έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΛΜΕ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ς, κυρίως όσον αφορά στη δικαιοδοσία του Δήμου, να χειρίζεται εκπαιδευτικά ζητήματα σαν αυτό, με , η πρωτοβουλία να μην προχωρήσει. Παράλληλα, από τους αντιδρώντες είχαν τεθεί και ζητήματα κτιριακής υποδομής, καθώς και στελέχωσης του Σχολείου.

« Η πρωτοβουλία για τη ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου δυστυχώς παρερμηνεύτηκε από κάποιους φορείς. Είναι κρίμα γιατί υπήρξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να υπογραφεί σε αυτή την φάση το ΦΕΚ και η λειτουργία του σχολείου να ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά» τόνισε η κ. Μποντού – Τοκαλή, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν καταθέτω ποτέ τα όπλα».

Έτσι η αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την δση ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, ενώ δηλώνει και ανοιχτή σε συνεργασία για το θέμα, με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση