Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο
Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Δεν θα γίνει φέτος η ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, μετά τις έντονες που υπήρξαν από πλευράς, τόσο της τοπικής , όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία για ίδρυση του Σχολείου ανήκει στην αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, η οποία – όπως είχε δηλώσει – είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και είχε λάβει το «πράσινο» φως για την ίδρυση του Σχολείου.

Υπήρξαν ωστόσο, πολύ έντονες από την πλευρά της και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κυρίως όσον αφορά στη δικαιοδοσία του Δήμου, να χειρίζεται εκπαιδευτικά ζητήματα σαν αυτό, με αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία να μην προχωρήσει. Παράλληλα, από τους αντιδρώντες είχαν τεθεί και ζητήματα κτιριακής υποδομής, καθώς και στελέχωσης του Σχολείου.

« Η πρωτοβουλία για τη ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου δυστυχώς παρερμηνεύτηκε από κάποιους . Είναι κρίμα γιατί υπήρξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να υπογραφεί σε αυτή την φάση το ΦΕΚ και η λειτουργία του σχολείου να ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά» τόνισε η κ. Μποντού – Τοκαλή, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν καταθέτω ποτέ τα όπλα».

Έτσι η αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την διεκδίκηση ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, ενώ δηλώνει και ανοιχτή σε συνεργασία για το θέμα, με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση