Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο
Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Άκυρη για φέτος η λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Βόλο

Δεν θα γίνει φέτος η ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, μετά τις έντονες που υπήρξαν από πλευράς, τόσο της τοπικής ΕΛΜΕ, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία για ίδρυση του Σχολείου ανήκει στην αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, η οποία – όπως είχε δηλώσει – είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και είχε λάβει το «πράσινο» φως για την ίδρυση του Σχολείου.

Υπήρξαν ωστόσο, πολύ έντονες από την πλευρά της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κυρίως όσον αφορά στη δικαιοδοσία του Δήμου, να χειρίζεται εκπαιδευτικά ζητήματα σαν αυτό, με αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία να μην προχωρήσει. Παράλληλα, από τους αντιδρώντες είχαν τεθεί και ζητήματα κτιριακής υποδομής, καθώς και στελέχωσης του Σχολείου.

« Η πρωτοβουλία για τη ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου δυστυχώς παρερμηνεύτηκε από κάποιους φορείς. Είναι κρίμα γιατί υπήρξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να υπογραφεί σε αυτή την φάση το ΦΕΚ και η λειτουργία του σχολείου να ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά» τόνισε η κ. Μποντού – Τοκαλή, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν καταθέτω ποτέ τα όπλα».

Έτσι η αντιδήμαρχος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την διεκδίκηση ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, ενώ δηλώνει και ανοιχτή σε συνεργασία για το θέμα, με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση