Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ακόμα μια διάκριση για τους μαθητές του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
Ακόμα μια διάκριση για τους μαθητές του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ακόμα μια διάκριση για τους μαθητές του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» και η Β' Αθήνας Συντονιστής του Δικτύου απένειμαν βραβείο στους λιλιπούτειους ές του ηπιαγωγείου “άξιον εστί” και στους εκπαιδευτικούς τους, για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στο «άξιον εστί» στους πρόποδες του Πηλίου, ανάμεσα στη , γεννήθηκε η ιδέα, να «Μάθουμε για τα Δάση»!
Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, την ασυγτη παιδική περιέργεια, την αρωγή και αγάπη των εκπαιδευτικών και την έμπνευση που αναδύει το σχολικό του άξιον εστί ξεκίνησε η εξερεύνηση….

Επισκέψεις στα κοντινά δασάκια, παρατήρηση και συλλογή φυσικών υλικών, διαμόρφωση γωνιάς δάσους, μελέτη των δέντρων, των φυτών και των ζώων του δάσους, εικαστικές δημιουργίες στα βήματα γνωστών καλλιτεχνών, βιβλιοπαρουσιάσεις σχετικών λογοτεχνικών κειμένων και οργάνωση αγγλικής θεατρικής παράστασης για τα παραμύθια του δάσους, είναι ένα μικρό δείγμα των δράσεων που υλοποίησαν οι λιλιπούτειοι ές του άξιον εστί.

Το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» (LEAF – Learning About Forests) είναι Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διεθνής συντονιστής του Δικτύου είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) με έδρα τη Δανία. Το FEE έχει μέλη σε 73 χώρες από όλες τις ηπείρους και συντονίζει 5 διεθνή προγράμματα με εξέχουσα θέση παγκοσμίως στην εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Οι δραστηριότητες αξιολογήθηκαν από την συντονιστική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και βραβεύτηκαν μέσα σε ένα χαράς και ενθουσιασμού στα πλαίσια του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» του οποίου η εν λόγω εταιρεία είναι εθνικός χειριστής.

Στο εμβληματικό Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 παρευρέθηκαν
μαθητές, και γονείς για να χαρούν τη βράβευσή τους. Το βραβείο που δόθηκε, ήταν ένα σακίδιο με εργαλεία χρήσιμα για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο δάσος, ακολουθώντας το σύνθημα του δικτύου « Πηγαίνω στο δάσος και μαθαίνω από αυτό γι' αυτό».

Με την ζωντάνια, την αγάπη και την ενέργεια των μικρών να αποτελεί την καλύτερη πυξίδα, το ταξίδι της γνώσης και της αναζήτησης συνεχίζεται στο άξιον εστί….

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση