Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Aγιασμός στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)
Aγιασμός στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Aγιασμός στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

14 Σεπτεμβρίου, τελευταία μέρα εγγραφών

Τη Δευτέρα το βράδυ, πραγματοποιήθηκε, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), ο καθιερωμένος αγιασμός, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές/-τριες χωρίστηκαν σε τμήματα και έγινε μία πρώτη ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνονται οι νέων μαθητών/-τριών.

Στο σχολείο λειτουργούν οι τομείς: 1. Οικονομίας & Διοίκησης, 2. Πληροφορικής, 3. Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Το σχολείο λειτουργεί, στο κέντρο του Βόλου, στο «Καρτάλειο Διδακτήριο», οδός Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη, με ωράριο λειτουργίας από 19:20 έως 22:30, παρέχοντας τη δυνατότητα της συνέχισης των σπουδών τους σε εργαζομένους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πρωινό σχολείο.

Η πρόσβασή του είναι πολύ εύκολη, καθώς εξυπηρετείται από την αστική συγκοινωνία (αστικές γραμμές Ν1 και Ν5). Οι μαθητές απολαμβάνουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ευνοϊκές ρυθμίσεις – εκπτώσεις για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.
Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ηλικίας, ενώ οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Στο σχολείο παρέχεται η δυνατότητα σπουδών ως εξής:

-Για όσους/-ες έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, η φοίτηση είναι 4ετής και παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και της ειδικότητας που θα επιλέξουν. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο.

-Για όσους/-ες έχουν απολυτήριο Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού) ή άλλον ισότιμο τίτλο (ΟΑΕΔ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ), η φοίτηση είναι 3ετής και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αποκτούν Πτυχίο της ειδικότητας που παρακολούθησαν.

Επίσης, οι μαθητές/-τριες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με ειδικό ποσοστό που ορίζεται από τη νομοθεσία.

Για σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας: http:2epal-esp-volou.mag.sch.gr ή να απευθύνεστε στη Γραμματεία του σχολείου, στο τηλέφωνο 2421 0 38211 και κατά τις ώρες 18: 30 – 22:30.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση