Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Κοντά στους μθητές κι τις του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρέθηκε τη Δευτέρα 12-9-2016 το πρωί, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης , ημέρα του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Σκρίμπα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιο Παπατόλια, παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού στο Γυμνάσιο, Λύκειο & Βελεστίνου.

Στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.

Τόνισε ότι «η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για τους μαθητές προς την κατάκτηση της γνώσης. Η παιδεία, η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί θεμέλιο και την ελπίδα για την οικοδόμηση μιας ς προόδου, βασισμένη σε γνήσια πρότυπα, όπως άμιλλα, η και το αίσθημα ευθύνης.

Σ΄ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας».

Επεσήμανε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος και ιδανικών συνθηκών, μέσα στις οποίες θα φοιτούν όλοι οι μαθητές. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι διαρκώς τες δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η λειτουργία των σχολείων. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι σχολικές εγκαταστάσεις θα αποτελούν πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής.

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε στα σχολεία του Δήμου, από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημ. Παλληκάρη στο Γυμνάσιο & Λύκειο Καναλίων, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Τρ. Γκογκινούδη στο Δημ. Σχολείο Ριζομύλου, τον αντιδήμαρχο ς Ι. Κορώνα στο Δημ. Σχολείο Αγίου Γεωργίου Φερών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση