Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αγιασμός και γιορτή έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου
Αγιασμός και γιορτή έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Αγιασμός και γιορτή έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Πργματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο προαύλιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου ο αγιασμός και η γιορτή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018. Το Βόλου συνεχίζει για 5η χρονιά την εθελοντική και ουσιαστική λειτουργία του, στεγαζόμενο σε εγκαταστάσεις του Δήμου επί της οδού Τριανταφυλλίδη, στο Άσυλο. Στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων δίνουν την ευκαιρία σε που ανήκουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα να προετοιμαστούν για τις τάξεις του Λυκείου και να διεκδικήσουν μία θέση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ές που θα φοιτήσουν στο φροντιστήριο, οι γονείς τους, παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί που στήριξαν και υποστηρίζουν τον ανθρωπιστικό θεσμό και ές που εισήχθηκαν στα Πανεπιστήμια με την πολύτιμη συμβολή των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους στα .

Μετά από την τέλεση του Αγιασμού στον κόσμο απευθύνθηκαν οι συντονιστές της εκδήλωσης και καθηγητές στο φροντιστήριο ,η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αμαλία Κορδάτου, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μέρκατας, ο γραμματέας νσταντίνος Παρίσης καλωσορίζοντας τους παριστάμενους και τους προσκεκλημένους και συγχαίροντας τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα .

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση του   Θεολόγου Παρδαλίδη, του καθηγητή βιολόγου, στην ιδέα του οποίου οφείλεται και η ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την πολύτιμη και συμβολή και άλλων εκπαιδευτικών στοχεύοντας στην παροχή βοήθειας σε οικογένειες με οικονομική αδυναμία ή ειδικών ομάδων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Δέσποινα Κότογλου, ο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, η εκπαιδευτικός Πέρπερα Δωροθέα και πολλοί ακόμη υποστηρικτές της συγκεκριμένης δομής και της παιδείας γενικότερα.

Η χαρά των περσινών μαθητών της Γ Λυκείου ήταν τεράστια με τα αναμνηστικά φοίτησης που τους μοιράστηκαν από τους υπεύθυνους της δομής.

Τέλος ο κόσμος απόλαυσε μία συναυλία. Ο καθηγητής και μουσικός  νσταντίνος Μπασδάνης και οι μαθητές Κώστας Πολύζος και Κατερίνα Θεοχάρη καταχειροκροτήθηκαν.

Εμείς να προσθέσουμε πως αν ο εθελοντισμός είναι μια απαραίτητη κοινωνική συμπεριφορά ,ο εθελοντισμός στο κομμάτι της παιδείας είναι αναγκαίος ,καθώς σε μια δύσκολη εποχή, όπως τη σημερινή, εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική προϋπόθεση, αλλά και το εχέγγυο της επιδιωκόμενης προόδου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και την υλοποίησή της, ευχόμενοι σε όλους τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να συνεχίσουν να εργάζονται καθημερινά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για να υποστηρίξουν το πάθος τους, την εθελοντική προσφορά στην παιδεία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση