Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021
5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021

Αποτελέσμτ και μεταξύ των επιτυχόντων μια Βολιώτισσα

Την περασμένη , 11η Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η και τελική φάση «Υπατία» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και ς 2021, από την της πόλης .

Συμμετείχαν 28 μαθητές και μαθήτριες, που προκρίθηκαν από του 100 περίπου μαθητές της 1ης φάσης «Αγλαονίκη» του ίδιου διαγωνισμού. Ανάμεσα στις επιτυχούσες συγκαταλέγεται και η μαθήτρια Τσολάκη Ιωάννα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Διμηνίου Βόλου, η οποία ήρθε 4η κατά σειρά ς και αποφοίτησε ήδη από τη Σχολή Αστρονομίας 3ετούς φοιτήσεως της Εταιρείας. Ας σημειωθεί ότι η ίδια μαθήτρια κέρδισε και ένα τηλεσκόπιο που κληρώθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, προσφορά του Δημητρίου Τσάμπουρα, του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού ήταν οι: κίκας Θεόδωρος του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας, Θεοδωροπούλου Ζωή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς Πατρών και Στεργίου Δημήτριος του Πειραματικού Σχολείου Πατρών. Οι τρεις αυτοί , εκτός από τα μετάλλιά τους (χρυσό, αργυρό και χάλκινο),  έλα ο καθένας και από ένα τηλεσκόπιο (οι δύο πρώτοι) και ένα ζευγάρι κιάλια, ο τρίτος, που αθλοθετήθηκαν από τον παλιό αριστούχο μαθητή του διαγωνισμού του 2002, Καμαρέτσο Ιωάννη. Όλοι δε οι μαθητές έλα διάφορα δώρα, αστρονομικά βιβλία και περιοδικά, προσφορά της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές στον διαγωνισμό αυτό, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγραψαν πάρα πολύ καλά έως άριστα. Τα θέματα δε, που καταρτίστηκαν από 4μελή ομάδα εκπαιδευτικών – μελών της Εταιρείας ήταν πολλαπλής επιλογή και αρκετά δύσκολα για την ηλικία των διαγωνιζόμενων.

Ο επόμενος 6ος διαγωνισμός για τη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα διεξαχθεί την , 15 Μαΐου 2022 και ώρα 12 μ. η 1η φάση «Αγλαονίκη» και την Κυριακή, 19η Ιουνίου 2022, και ώρα 12 μ. η 2η φάση «Υπατία», σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε από τώρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση