Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021
5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού 2021

Αποτελέσματα και μεταξύ των επιτυχόντων μια Βολιώτισσα

Την περασμένη Κυριακή, 11η Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η και τελική φάση «Υπατία» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, από την της πόλης .

Συμμετείχαν 28 μαθητές και μαθήτριες, που προκρίθηκαν από του περίπου μαθητές της 1ης φάσης «Αγλαονίκη» του ίδιου διαγωνισμού. Ανάμεσα στις επιτυχούσες συγκαταλέγεται και η μαθήτρια Τσολάκη Ιωάννα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Διμηνίου Βόλου, η οποία ήρθε 4η κατά σειρά επιτυχίας και αποφοίτησε ήδη από τη Σχολή Αστρονομίας 3ετούς φοιτήσεως της Εταιρείας. Ας σημειωθεί ότι η ίδια κέρδισε και ένα τηλεσκόπιο που κληρώθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, προσφορά του Δημητρίου Τσάμπουρα, του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού ήταν οι: Γκίκας Θεόδωρος του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας, Θεοδωροπούλου Ζωή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς Πατρών και Στεργίου Δημήτριος του Πειραματικού Σχολείου Πατρών. Οι τρεις αυτοί , εκτός από τα μετάλλιά τους (χρυσό, αργυρό και χάλκινο),  έλαβαν ο καθένας και από ένα τηλεσκόπιο (οι δύο πρώτοι) και ένα κιάλια, ο τρίτος, που αθλοθετήθηκαν από τον παλιό αριστούχο μαθητή του διαγωνισμού του 2002, Καμαρέτσο Ιωάννη. Όλοι δε οι μαθητές έλαβαν διάφορα δώρα, αστρονομικά βιβλία και περιοδικά, προσφορά της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές στον διαγωνισμό αυτό, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγραψαν πάρα πολύ καλά έως άριστα. Τα θέματα δε, που καταρτίστηκαν από 4μελή ομάδα εκπαιδευτικών – μελών της Εταιρείας ήταν πολλαπλής επιλογή και αρκετά δύσκολα για την ηλικία των διαγωνιζόμενων.

Ο επόμενος 6ος διαγωνισμός για τη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα διεξαχθεί την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 και ώρα 12 μ. η 1η φάση «Αγλαονίκη» και την Κυριακή, 19η Ιουνίου 2022, και ώρα 12 μ. η 2η φάση «Υπατία», σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε από τώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση