Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο
3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο

Ύστερα από τη μεγάλη που σημείωσαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Έδρα: Βόλος) προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για τους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πάνω στην ύλη της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών. Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί ειδικό Αστρονομίας: «Το πρώτο μου στο Δημοτικό» των Εκδόσεων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (διάθεση μέσω της ιστοσελίδας: www.astronomos.gr).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

-Η 1η φάση (με την ονομασία) «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» θα διενεργηθεί την
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 και από ώρα 12:00 έως 13:00,
από τον ιστότοπο contest.astronomos.gr, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Δημοτικού». Επισημαίνεται ότι για την συμμετοχή του κάθε μαθητή απαιτείται προεγγραφή στον ιστότοπο του Διαγωνισμού μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

-Η 2η φάση (με την ονομασία) «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο (αμφιθέατρο Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), για τους περίπου 30 καλύτερους της 1ης φάσης, την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 και από ώρα 12:00 έως 13:30 με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής του Διαγωνισμού.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού η αρμόδια Επιτροπή διορθώνει τα γραπτά, κατατάσσει τους μαθητές κατά σειρά βαθμολογίας και αναρτά τον σχετικό πίνακα στην του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους επιτυχόντες. Επίσης, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 29 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο, 6 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο (πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), στα πλαίσια της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2019», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία. Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε διαβάζοντας την εγκύκλιο του διαγωνισμού (στην ιστοσελίδα: contest.astronomos.gr), ή στέλνοντας e-mail: ead-volos@astronomos.gr ή στα τηλέφωνα: 24210-51061 και 6973.026.260.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυπελλούχος Ελλάδος και πανελληνιονίκης η Μένια Τσιόβολου #ΜένιαΤσιόβολου - https://t.co/rWTEDa01mN -

  • Κακοκαιρία Ελπίς: Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/Ma2fwFez7q… -

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

"Αλιεύοντας" την είδηση