Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού
Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την πνελλήνι ημέρα σχολικού αθλητισμού γιόρτασε χτες (Δευτέρα) το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές/-τριες του υ.

Η 3η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως η , σε μία προσπάθεια να παρακινηθούν οι μαθητές να υιοθετήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, συμμετέχοντας σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενίσχυση της ευεξίας τους.

Με δεδομένα το γεγονός ότι το μαθητικό δυναμικό του 2ου ΕΠΑΛ είναι έφηβοι και ενήλικες και το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – δικαίωμα για όλους», στο υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

Αρχικά, διοργανώθηκε συζήτηση σε κάθε τάξη, με θέμα τον αθλητισμό και την πολιτική, κοινωνική και ταξική του διάσταση διαχρονικά, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία του αθλητισμού στην του στρες, τον μεγάλο αυτό «βραχνά» του σύγχρονου ανθρώπου, λόγω των έντονων συνθηκών ζωής και των δυσχερειών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, και επισημάνθηκαν οι ωφέλειες από την άσκηση οποιασδήποτε φυσικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, στο του σχολείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την προβολή της ταινίας «The Program» του Stephen Frears, η οποία αναφέρεται στον διαβόητο ποδηλάτη L. Armstrong, που εκμεταλλεύτηκε χυδαία την ασθένειά του, για να αναγάγει το όνομά του σε «», και πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην του αθλητισμού.

Μια ταινία που αποτελεί ένα ευθύβολο και πολυεπίπεδο κοινωνικό σχόλιο, αφού, με σοβαρότητα και χωρίς υστερικές κορώνες, καταγγέλλει τη διαφθορά στη βιομηχανία του αθλητισμού, μοιράζοντας τις ευθύνες στους παράγοντες, τα media και τους φιλάθλους, που διψούν για είδωλα και «success stories», εθελοτυφλώντας μπροστά στα ψεύδη του βιομηχανοποιημένου σήμερα αθλητισμού και ξεχνώντας την ουσία του, που είναι η σωματική και ψυχική των ανθρώπων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση