Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού
Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου γιόρτασε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την γιόρτασε χτες (Δευτέρα) το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (), με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι /-τριες του σχολείου.

Η 3η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως η , σε μία προσπάθεια να παρακινηθούν οι να υιοθετήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, συμμετέχοντας σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενίσχυση της ευεξίας τους.

Με δεδομένα το γεγονός ότι το μαθητικό δυναμικό του 2ου ΕΠΑΛ είναι και ενήλικες και το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – δικαίωμα για όλους», στο υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

Αρχικά, διοργανώθηκε συζήτηση σε κάθε τάξη, με θέμα τον αθλητισμό και την , κοινωνική και ταξική του διάσταση διαχρονικά, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία του αθλητισμού στην καταπολέμηση του στρες, τον μεγάλο αυτό «βραχνά» του σύγχρονου ανθρώπου, λόγω των έντονων συνθηκών ζωής και των δυσχερειών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, και επισημάνθηκαν οι ωφέλειες από την άσκηση οποιασδήποτε φυσικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, στο γυμναστήριο του σχολείου, μαθητές και απόλαυσαν την προβολή της ταινίας «The Program» του Stephen Frears, η οποία αναφέρεται στον διαβόητο ποδηλάτη L. Armstrong, που εκμεταλλεύτηκε χυδαία την ασθένειά του, για να αναγάγει το όνομά του σε «brand», και πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού.

Μια ταινία που αποτελεί ένα ευθύβολο και πολυεπίπεδο κοινωνικό σχόλιο, αφού, με σοβαρότητα και χωρίς υστερικές κορώνες, καταγγέλλει τη διαφθορά στη του αθλητισμού, μοιράζοντας τις ευθύνες στους παράγοντες, τα media και τους φιλάθλους, που διψούν για είδωλα και «success stories», εθελοτυφλώντας μπροστά στα ψεύδη του βιομηχανοποιημένου σήμερα αθλητισμού και ξεχνώντας την ουσία του, που είναι η σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση