Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό): Οι δυνατότητες πρόσβασης στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ

2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό): Οι δυνατότητες πρόσβασης στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ

Ενημέρωση στους τελειόφοιτους από την υπεύθυνη του

Ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητών του σχολείου μας για τις δυνατότητες πρόσβασης στην Ανώτερη και Ανώτατη , Στρατιωτικές σχολές, σχολή Πυροσβεστικής , Αστυφυλάκων και Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και για την απορρόφηση στην πραγματοποιήθηκε, τις προηγούμενες μέρες, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (), σε της διεύθυνσης του σχολείου με την υπεύθυνη του .

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αναφορικά με τη συμμετοχή των  μαθητών των ΕΠΑΛ στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις και την πριμοδότηση του 1% για την εισαγωγή τους και σε , συναφή με τους τομείς εκπαίδευσής τους, αλλά και ενόψει της κατάθεσης εκ μέρους τους δηλώσεων για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του διευθυντή της σχολικής μονάδας, Ευάγγ. Παρασκευά, τρίωρη ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητών/-τριών της Δ΄ τάξης του σχολείου μας από την υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η  Αγγελική Καραμπατζάκη παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους τις δυνατότητες που έχουν οι μαθητές των εσπερινών επαγγελματικών λυκείων για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια , καθώς και τις δυνατότητες απορρόφησής τους, στη συνέχεια, στην . Επέμεινε, επίσης, ιδιαιτέρως στους τρόπους έρευνας και την αξιοποίηση του διαδικτύου εκ μέρους των ενηλίκων, όσον αφορά στην αναζήτηση επαγγελματικής απασχόλησης.

Οι προβληματισμοί των μαθητών/-τριών και τα εύστοχα ερωτήματα που διατύπωσαν, έδωσαν τη δυνατότητα στην κα Καραμπατζάκη να παρέχει μία πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, αναφορικά με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ, λύνοντας απορίες και δίνοντας χρήσιμες κατευθύνσεις στους μαθητές. Εξάλλου, η υπεύθυνη του ΓΡΑΣΕΠ τόνισε στους τελειόφοιτους ότι η επιλογή του επαγγέλματος, με γνώμονα τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντα κάθε μαθητή είναι το «κλειδί» για την επαγγελματική και την προσωπική ευτυχία.

Ο κ. Παρασκευάς δήλωσε ότι η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών   του σχολείου θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που στοχεύουν στην καλύτερη προετοιμασία του μαθητικού δυναμικού για τον χώρο της αγοράς εργασίας, ενώ επισήμανε ότι, με δεδομένη, στις μέρες μας, την επιτακτική ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση – εξειδίκευση, οι απόφοιτοι θα πρέπει να αξιοποιούν τα διαστήματα της ανεργίας τους για την απόκτηση πρόσθετων προσόντων, που παρέχονται μέσω των Τομέων και των Ειδικοτήτων του 2ου ΕΠΑΛ και γενικότερα των Επαγγελματικών Λυκείων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση