Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021
1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021

1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021

Η Λυκειακή Επιτροπή Εξετάσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ενημερώνει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 που πρόκειται να εξεταστούν στο σχολείο, καθώς και τις οικογένειές τους, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ειδικά για την πρώτη μέρα των εξετάσεων (Τρίτη 15/6/2021) οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο, το αργότερο μέχρι τις 07:40, ώστε να γίνει έγκαιρα ο έλεγχος των selftest, η των κινητών τηλεφώνων (η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους) και η τοποθέτησή τους στις αίθουσες.

Να υπενθυμίσουμε εξάλλου (σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο) ότι οι υποψήφιοι:

  • Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

  • Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικά αποδεικτικά στοιχεία το Δελτίο Εξεταζόμενου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

  • Επίσης, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

  • Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζόμενου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα. Μετά την του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται από τους υποψηφίους κάθε ημέρα εξέτασης. Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων

Η προσέλευση στο σχολείο μας γίνεται με την αστική γραμμή Νο 2 (προέκταση), της οποίας τα δρομολόγια αναχωρούν από την αφετηρία στις 6:50, 7:10 και 7:30, και η οποία τερματίζει στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος κατά τις ώρες άφιξης των υποψηφίων.

Τέλος, το σχολικό κυλικείο θα είναι κλειστό κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων οπότε οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ή αναψυκτικό (τα οποία επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων.

Δράσεις και προγράμματα

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας πραγματοποίησε φέτος με επιτυχία δράσεις και προγράμματα τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας που ορίζονται από το Υπουργείο.

Κατ' αρχήν, στο φετινό πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” κάτω από τον τίτλο «ΕΠΑΛληλα Περιβάλλοντα» πραγματοποίησε 4 δράσεις με πρώτη την υλοποίηση μιας τοιχογραφίας βασιζόμενη σε τέχνη των πολιτισμών του κόσμου.

Οι , ενημερώθηκαν για τον Πολιτισμό και την Τέχνη των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής και στη συνέχεια πρότειναν τις δικά τους σκίτσα.

Μία από τις πρωτότυπες ιδέες των ών σχεδιάστηκε στο κλιμακοστάσιο του σχολείου αφού προετοιμάστηκε κατάλληλα ο τοίχος. (Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κ. Αναγνώστου, Κ. Παπαϊωάννου και Ε. Αρσένη ).

Στη δεύτερη δράση μελετήθηκε και υλοποιήθηκε με ομαδοσυνεργατικό τρόπο ένας ασύρματος σταθμός μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας με την βοήθεια του καθηγητή Β. Γκαλαφάγκα.

Τρίτη δράση ήταν ο σχεδιασμός, η συναρμολόγηση, και ο προγραμματισμός ενός FPV.

Με την υποστήριξη του καθηγητή Γ. Ραχούτη οι απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες στο σχεδιασμό τρισδιάστατων μοντέλων με τη χρήση CAD προγραμμάτων σχεδίασης, συναρμολόγησαν και διευθέτησαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συστημάτων πάνω στο «σασί» του . Στην τελευταία δράση του προγράμματος «Πνεύμονας ζωής στο σχολείο» οι ές ανασχεδίασαν ένα κομμάτι αίθριου- κήπου του σχολείου μας και δημιούργησαν θεματικούς κήπους (Υπεύθυνοι καθηγητές: Λ. Πλαβός, Δ. Παρδάλης, Δ. Κλένδρου, Ε. Μαγκλάρα). Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας με υπεύθυνη την καθηγήτρια Α. Καμπούρη.

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, το σχολείο μας ανταποκρίθηκε με χαρά στην εκπαιδευτική δράση «Επανασχεδιάζω το σχολείο μου-Δημιουργώ υγιή οικοσυστήματα» του ΚΠΕ Μεσολογγίου.  

Στις 7 & 8/6 μαθητές της Α τάξης και της Β εφαρμοσμένων τεχνών βγήκαν, περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το νέο κήπο του σχολείου. Πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί σχεδίασαν την κάτοψή του και πρότειναν δικές τους ιδέες για προσθήκες, βελτιώσεις και λύσεις με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα μικρό οικοσύστημα. Για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους δημιούργησαν ένα μεγάλο κολάζ από σκίτσα, εικόνες, κείμενα και φυτά του κήπου. (υπεύθυνοι καθηγητές: Λ. Πλαβός, Δ. Κλένδρου, Ε. Μαγκλάρα, Δ. Κολτσιδοπούλου).

Τέλος, σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA1 (Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού ΕΕΚ) με τίτλο: «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» (LEARNING AND WORKING EXPERIENCES IN EUROPE), το σχολείο μας συμμετείχε από τις 7 /6/21 μέχρι τις 11/6/21 σε διαδικτυακό πρόγραμμα, με συνεργαζόμενο οργανισμό το Ολλανδικό Επαγγελματικό σχολείο ROC FriesePoort.

Οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ήταν η Ε. Αρσένη, Α. Καμπούρη, Α. Καλατζοπούλου, Χ. Τσαμτσάκη, Β. Γκαλαφάγκας, Α. Χατζή και Γ. Ραχούτης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας, κυρίως το τμήμα που αναφέρεται στην επαγγελματική εκπαίδευση, την εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και τον τρόπο διασύνδεσης του Επαγγελματικού σχολείου με την αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε μια ψηφιακή ξενάγηση σε τοπικό όσο και εθνικό πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το αποτέλεσμα της ψηφιακής αυτής δραστηριότητας ικανοποίησε απόλυτα όλους τους συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης και τους αρχικούς στόχους του προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση