Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Στροφή σε διαφορετικό κλάδο µε τη βοήθεια µεταπτυχιακού
Στροφή σε διαφορετικό κλάδο µε τη βοήθεια  µεταπτυχιακού

Στροφή σε διαφορετικό κλάδο µε τη βοήθεια µεταπτυχιακού

Μπορεί ένας φιλόλογος να πιάσει δουλειά σε ναυτιλιακή εταιρεία; Μπορεί ένας µηχανικός να αποκατασταθεί επαγγελµατικά στο χώρο της υγείας ή ένας νοµικός στον κλάδο της ς; αι είναι η απάντηση που δίνουν οι σύµβουλοι επαγγελµατικού προσανατολισµού.

Η στροφή σε διαφορετικό κλάδο από τον προφανή µπορεί να γίνει µε τη ενός εξειδικευµένου µεταπτυχιακού τίτλου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει το χρόνο επαγγελµατικής αποκατάστασης µετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών ακόµη και κάτω από τους έξι µήνες, όπως σηµειώνει ο κ. ίκος Παυλάκος, σύµβουλος επαγγελµατικού προσανατολισµού. Ο ίδιος παραθέτει σειρά παραδειγµάτων για το πώς µπορεί να γίνει η «στροφή» µέσω του µεταπτυχιακού:

1 Αν το πρώτο προέρχεται από µια σχολή Νοµικής, ο δρόµος για τον κλάδο του τουρισµού µπορεί να ανοίξει µε ένα MBA που θα επιτρέψει στον πτυχιούχο να διεκδικήσει θέση νοµικού συµβούλου σε τουριστική επιχείρηση. Αντίστοιχα, µε ένα µεταπτυχιακό στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγροτική νοµοθεσία µπορεί να επιτευχθεί η «είσοδος» στον κλάδο της ς, ενώ ο τίτλος για το νοµικό πλαίσιο ηλεκτρονικού εµπορίου στέλνει στον κλάδο της ς τεχνολογίας. Εξοικείωση µε ένα µεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική νοµοθεσία µπορεί επίσης να δροµολογήσει την αναζήτηση ς στον κλάδο της ενέργειας.

2 Πτυχιούχος φιλολογίας ή ακόµη και παιδαγωγικού τµήµατος µπορεί να στραφεί στη ναυτιλία µε µεταπτυχιακό στο µάρκετινγκ ναυτιλιακών οργανισµών ή στη ανθρώπινου δυναµικού, ενώ µε τίτλο στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών θα µπει στον κλάδο της ς τεχνολογίας, όπου υπάρχουν τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες. Με µεταπτυχιακή εξειδίκευση στις µαθησιακές δυσκολίες εύκολα γίνεται η µετάβαση στον κλάδο της υγείας, ενώ µε ένα MBA ανοίγουν δρόµοι και στα χρηµατοοικονοµικά.

3 Ενας µηχανικός µε µεταπτυχιακό στη βιοµηχανία και τη διοίκηση εισέρχεται στον κλάδο της µεταποίησης ή στον τοµέα της ναυτιλίας µε τίτλο ναυπηγικής ή κατασκευής και συντήρησης λιµένων. Το µεταπτυχιακό στη νανοτεχνολογία, τη βιοτεχνολογία ή τη ροµποτική στέλνει στον κλάδο της υγείας και της φροντίδας του ανθρώπου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση