Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Στο τραπέζι οι μετακινήσεις μαθητών
Στο τραπέζι οι μετακινήσεις μαθητών

Στο τραπέζι οι μετακινήσεις μαθητών

Στη συνάντηση Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων-αεριφερειάρχη Μαγνησίας

Μια εποικοδομητική συνάντηση με απόλυτη ταύτιση απόψεων, είχαν την Παρασκευή 04-11-2016, τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το κύριο θέμα της συνάντησης, οι των και πιο συγκεκριμένα, οι των των ΕΠΑΛ, η μετακίνηση μαθητών Μουσικού Σχολείου Βόλου, οι μετακινήσεις από και προς τις Σχολικές Μονάδες και τα Δελτία μειωμένου εισιτηρίου για τους μαθητές.

Τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μέσω υπομνήματος που επέδωσαν στην αντιπεριφερειάρχη ζητούν την τροποποίηση της ΚΥΑ, κάτι που και η Αντιπεριφερειάρχης είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο διαπιστώνοντας τα προβλήματα που δεν επέλυε, με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης μαθητών και για τα ΕΠΑΛ –Ε, την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία και την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για πόλη τη χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τους ανέφερε ότι ήδη έχει έρθει σε επι αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα της μετακίνησης των μαθητών με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στέλνοντας παράλληλα και σχετικό υπόμνημα για τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης στα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο υπόμνημα που απέστειλε υπογράμμιζε ότι στο Νομό Μαγνησίας λόγω ιδιαιτεροτήτων γεωμορφολογικής φύσης παρατηρούνται περιπτώσεις των οποίων η αντιμετώπιση δεν φαίνεται να έχει προβλεφθεί από τη σχετική ΚΥΑ και για αυτό ζητά την τροποποίησή της.

Όπως υπογράμμισε και στα μέλη της Ένωσης, «χαρακτηριστικότερο πρόβλημα όλων είναι η αναμονή των 90 λεπτών από πλευράς μαθητών καθώς από την ΚΥΑ προβλέπεται ότι για τους μαθητές που, λόγω διάρθρωσης προγράμματος σπουδών, προσέρχονται ή αποχωρούν σε διαφορετικές ώρες, η συμπληρωματική ανάγκη μεταφοράς προκύπτει μόνον εάν οι μαθητές υποχρεώνονται να αναμένουν πάνω από 90 λεπτά έως το επόμενο δρομολόγιο.

Δεν είναι δυνατόν μικρά παιδιά, ακόμη και νήπια 4-5 ετών, να περιμένουν 90 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα ή μέχρι να σχολάσουν οι υιπες τάξεις για να αναχωρήσουν όλοι μαζί, ιδίως σε περιοχές όπως οι δικές μας, γεωμορφολογικά ιδιόρρυθμες, όπως είναι σε χωριά του Πηλίου και της Όθρυος». Χαρακτήρισε τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ ως ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά τα προβλήματα.

Τέλος τα μέλη της Ένωσης την ευχαρίστησαν τόσο για την συνάντησή τους, όσο και για τις ενέργειες που ήδη έχει κάνει ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα με απώτερο σκοπό τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση