Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι διευθυντές εκπαιδευτικοί
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι διευθυντές εκπαιδευτικοί

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι διευθυντές εκπαιδευτικοί

Την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου για την των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ς και εργαστηριακών κέντρων ζητούν από το η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 .

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί:

α) του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και η διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

β) εγκύκλιος του ίδιου υπουργείου με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, ζητούν να δοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής τόσο της υπουργικής ς όσο και της εγκυκλίου, όπως και να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που θεσπίζει το πλαίσιο για την επιλογή των στελεχών της δημόσιας ς.

Oπως σημειώνουν, ο επίμαχος νόμος είναι αντίθετος προς τις συνταγματικές αρχές της ς, της ς και της διαφάνειας.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση