Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Στις κάλπες σήμερα οι εκπαιδευτικοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Στις κάλπες  σήμερα οι εκπαιδευτικοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Στις κάλπες σήμερα οι εκπαιδευτικοί για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9 σήμερα το πρωί νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές για να ψηφίσουν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια .

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί, η διαδικασία είναι πολύ οργανωμένη, εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και η συμμετοχή νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών είναι μεγάλη. Οι κάλπες κλείνουν στις 5 το απόγευμα και υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση, αν το ζητήσει ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής.

Στις εκλογές μπορούν να λάβουν μέρος 1.700 περίπου νηπιαγωγοί και δάσκαλοι και 1.500 καθηγητές, στην ηπειρωτική Μαγνησία υπάρχουν τέσσερα εκλογικά κέντρα, ενώ τρία εκλογικά κέντρα βρίσκονται στα νησιά, για τους εκπαιδευτικούς της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Τα επίπεδα υπηρεσιακών συμβουλίων είναι τρία: Το ΠΥΣΠΕ (για την Πρωτοβάθμια) ή ΠΥΣΔΕ (για τη Δευτεροβάθμια), σε επίπεδο νομού ή Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, το ΑΠΥΣΠΕ ή ΑΠΥΣΔΕ, σε επίπεδο Περιφέρειας και στην περίπτωση της Θεσσαλίας εδρεύει στη και το ΚΥΣΔΕ που είναι ένα και αναφέρεται σε όλη την Ελλάδα.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι ένα σημαντικότατο διοικητικό όργανο των εκπαιδευτικών είναι το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που αποτελείται από πέντε μέλη, τρία από τα οποία είναι διοικητικοί, ο ένας είναι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι άλλοι δύο διευθυντές σχολείων και οι δύο είναι αιρετοί.

«Πρόκειται για εφαρμογή της έννοιας της συνδιοίκησης και οι δύο που εκλέγονται συνδιοικούν με τους διοικητικούς, κάτι που αποτελεί σημαντική δημοκρατική διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς», τόνισε.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει εφαρμόσει τη δημοκρατία σε τέτοιο βαθμό που αποτελεί πρότυπο εφαρμογής και στους υπόλοιπους κλάδους του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε «ο κλάδος σήμερα εκλέγει τους εκπροσώπους του στα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, που ασχολούνται με τα υπηρεσιακά θέματα των εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι η σημερινή μέρα είναι αργία για τα σχολεία όλα των βαθμίδων με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, διότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα από το 2003, που το υπουργείο ορίζει αργία για τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Η ΕΛΜΕ ως συνδικαλιστικό όργανο λέει ότι πρέπει να υπάρχει εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπου εκεί πρέπει να κριθούν οι αιρετοί από τους συναδέλφους τους και να ακολουθήσουν οι εκλογές, σημείωσε η κα. Τσιτούμη.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάνε να ψηφίσουν, γιατί όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, από το ΠΥΣΔΕ, μέχρι και το ΚΥΣΔΕ, καθορίζουν την παραπέρα τους.

pyspe pyspe2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση