Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις αναπληρωτών
Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις αναπληρωτών

Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις αναπληρωτών

Ο Πανελλήνιος  Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών  Αγγλικής  Γλώσσας εξέδωσε ανακοίνωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών που γίνονται με το σταγονόμετρο από την του υπουργείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

‘Μεγάλη δυσαρέσκεια προκαλεί ο χειρισμός του Υπουργείου αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στις οποίες παρατηρείται καθυστέρηση χωρίς προηγούμενο! Τα αποστεωμένα (στην καλύτερη περίπτωση) και τα κλειστά σχολεία δεν αποτελούν ευρωπαϊκού κράτους!

Οι ισχνές φάσεις προσλήψεων αποσκοπούν σε ‘μπαλώματα’ των τεράστιων κενών και επιβεβαιώνουν τον κάκιστο χειρισμό του ζητήματος αν λάβουμε υπόψη πως υπάρχουν στη διάθεση του Υπουργείου 12.000 πιστώσεις από το ΕΣΠΑ, 3.000 πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και 4.000 από το ΠΔΕ, δηλαδή συνολικά 19.000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών!

Αναρωτιόμαστε, ως οξύνοες άνθρωποι, αν οι χειρισμοί αποδίδονται σε κακό σχεδιασμό ή σε μεθοδεύσεις που μια αριστερή κυβέρνηση (για πρώτη φορά!), επαναλαμβάνει μιμούμενη τα πρότυπα των προηγούμενων κυβερνήσεων επιλέγοντας με αναλγησία την ‘πεπατημένη’!

Καλούμε την του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει το σύνολο των κενών στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής σε Α΄θμια και Β΄θμια εκπαίδευση καλύπτοντας ΟΛΕΣ τις ανάγκες σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες και στις δομές της ειδικής αγωγής ώστε να αποτραπεί το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της αυθαίρετης επιλογής των κενών.

Οι πρώτες 280 προσλήψεις συναδέλφων αγγλικής στην Α΄θμια εκπαίδευση, τις οποίες αναμένουμε ακόμη ενώ υποδεχτήκαμε ήδη τον Οκτώβρη, αποτελεί πολλοστημόριο της κάλυψης των 1161 κενών.

Να στελεχωθούν άμεσα τα σχολεία μας διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα!

Με εκτίμηση

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

ΒΡΕΤΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση