Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης
Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου  με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στον γραφείο του, ύστερα από αίτημά τους, οι νέοι Δ/ντές Εκπαίδευσης Νομού Γεώργιος Πολύζος (Α΄/θμιας) και Σωκράτης Σαβελίδης (Β΄/θμιας).

Ο κ. , αφού συνεχάρη τους νέους Δ/ντές για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολύμοχθο και υπεύθυνο έργο τους και εξέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί, τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της Εκπαίδευσης, η Τοπική Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο ευαίσθητο θέμα του επισιτισμού απόρων και εμπερίστατων ών και της στήριξης των οικογενειών τους, μέσω των κατά τόπους ενοριών, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ποιμαντική και κοινωνική μέριμνα της κοινότητας των ΡΟΜΑ, μίλησε για τις κατηχητικές Θείες Λειτουργίες που ο ίδιος τελεί, ειδικά για τους ές, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές Εκθέσεις, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός «Μαγνήτων Κιβωτός», στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και έχουν επισκεφθεί, έως τ, οργανωμένα, χιλιάδες , ενώ ζήτησε την συνεργασία της Εκπαιδευτικής κοινότητας για την του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» – του οποίου προΐσταται ο ίδιος – στα .

Τέλος, εξέφρασε την ολόθυμη ευαρέσκειά του για τους απερχόμενους Δ/ντές Εκπαίδευσης, με τους οποίους είχε αναπτυχθεί εξαιρετική συνεργασία, τα προηγούμενα χρόνια.

Από τη μεριά τους, η νέοι Δ/ντές ζήτησαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου για τα νέα καθήκοντά τους και υποσχέθηκαν να είναι κοντά στην Τοπική Εκκλησία, για την συνέχιση και επαύξηση των παραπάνω πρωτοβουλιών της, ενώ χαρακτήρισαν εξαιρετικά σημαντική την συμβολή της Τοπικής Εκκλησίας στο έργο που επιτελείται στα , κυρίως στον κοινωνικό τομέα.

synantisi_sev_me_dieuthines_02synantisi_sev_me_dieuthines_01

"Αλιεύοντας" την είδηση