Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης
Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου  με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιγνατίου με τους νέους Δ/ντές Εκπαίδευσης

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στον γραφείο του, ύστερα από αίτημά τους, οι νέοι Δ/ντές Εκπαίδευσης Νομού Γεώργιος Πολύζος (Α΄/θμιας) και Σωκράτης (Β΄/θμιας).

Ο κ. , αφού συνεχάρη τους νέους Δ/ντές για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή δύναμη στο πολύμοχθο και υπεύθυνο τους και εξέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί, τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της Εκπαίδευσης, η Τοπική Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο ευαίσθητο θέμα του επισιτισμού απόρων και εμπερίστατων μαθητών και της στήριξης των οικογενειών τους, μέσω των κατά τόπους ενοριών, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ποιμαντική και κοινωνική μέριμνα της κοινότητας των , μίλησε για τις κατηχητικές Θείες Λειτουργίες που ο ίδιος τελεί, ειδικά για τους μαθητές, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές Εκθέσεις, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός», στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και έχουν επισκεφθεί, έως τώρα, οργανωμένα, χιλιάδες μαθητές, ενώ ζήτησε την συν της Εκπαιδευτικής κοινότητας για την προώθηση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» – του οποίου προΐσταται ο ίδιος – στα σχολεία.

Τέλος, εξέφρασε την ολόθυμη ευαρέσκειά του για τους απερχόμε Δ/ντές Εκπαίδευσης, με τους οποίους είχε αναπτυχθεί εξαιρετική συν, τα προηγούμενα χρόνια.

Από τη μεριά τους, η νέοι Δ/ντές ζήτησαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου για τα νέα καθήκοντά τους και υποσχέθηκαν να είναι κοντά στην Τοπική Εκκλησία, για την συνέχιση και επ των παραπάνω πρωτοβουλιών της, ενώ χαρακτήρισαν εξαιρετικά σημαντική την συμβολή της Τοπικής Εκκλησίας στο που επιτελείται στα σχολεία, κυρίως στον κοινωνικό τομέα.

synantisi_sev_me_dieuthines_02synantisi_sev_me_dieuthines_01

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση