Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ενημερώθηκαν εκπαιδευτικοί σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα το μεσημέρι σε σχετικό σεμινάριο, στο πλαίσιο έρευνας για την αγωγή υγείας στον μαθητικό πληθυσμό, που διεξάγει το Τμήμα Ποιότητας Ζωής Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης παρουσία εκπαιδευτικών και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, από πέρυσι. Να σημειωθεί ότι πέρυσι για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα επιμορφώθηκαν 50 εκπαιδευτικοί και φέτος συμμετέχουν περίπου 45.

Στους εκπαιδευτικούς μίλησε η η προϊσταμένη των Ιατροκοινωνικών Κέντρων του ΚΕΚΠΑ – Κατερίνα Αχμάντ, ενώ η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Β’/θμιας εκπαίδευσης Δανιηλίδου τόνισε πως η εκπαιδευτική κοινότητα συνεργάζεται με φορείς του υπουργείου και του Δήμου, με σκοπό να διαφυλάξει και να προασπίσει την υγεία των και να τους βάλει στη διαδικασία να προασπίζουν μόνοι τους την υγεία τους.

Το σεμινάριο για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, είναι συνέχεια της περυσινής συνεργασίας που υπήρχε με το ΚΕΚΠΑ – και οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν πέρυσι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και έκαναν δράσεις στα σχολεία, φέτος μπαίνουν σε μια δεύτερη φάση, για να υπάρχει συνέχεια, σημείωσε η υπεύθυνη των δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά της η Παναγιώτα Παπαθωμά, ψυχολόγος, μέλος της ομάδας Υγείας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, που σε συνεργασία με το και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υλοποίησε τη δράση αυτή, δήλωσε ότι σκοπός της β’ φάσης του προγράμματος είναι να εμπλακούν ενεργά οι εκπαιδευτικοί, για να μπορέσουν να μπουν στη σχολική τάξη να δουν τι συμβαίνει και με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξουν, να οργανωθεί η συνέχεια του προγράμματος, που θα έχει πλέον αποδέκτη τον μαθητή.
σεμιναριο1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση