Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών και δασκάλων Α΄ Δημοτικού
Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών και δασκάλων Α΄ Δημοτικού

Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών και δασκάλων Α΄ Δημοτικού

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, για το σχολικό έτος -2022, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών στο Αγωγής Υγείας «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα». Δεδομένων των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του covid-19, το θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειονότητα των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα.

Το παραπάνω πρόγραμμα εφαρμόζεται από τους εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς σε μαθητές με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το υλικό «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» έχει στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική νηπίων και Α΄ Δημοτικού. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το σεμινάριο θα είναι τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) από τις 17:00 έως τις 20:00.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής», Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος ή μέσω email στο: protzois@otenet.gr, έως και την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021, από τις 9:30 έως τις 14:30, ενώ πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα: 2421038030, 2421038050.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα είκοσι (20) άτομα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Διαδικτυακή Ομάδα Γονέων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων, θα πραγματοποιήσει ομάδα γονέων παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας, μέσω διαδικτύου.

Η ομάδα θα ολοκληρωθεί σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις όπου θα αναπτυχθούν με βιωματικό τρόπο οι εξής θεματικές:

  • Εξάρτηση – Αίτια

  • Ανάγκες παιδιών

  • Η έννοια της αυτοεκτίμησης και η ενίσχυσή της

  • Επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση στην οικογένεια

  • Πειθαρχία – Όρια

Την ομάδα θα συντονίζουν δύο (2) επιστημονικά στελέχη της «Πρότασης Ζωής» και θα συμμετέχουν έως δώδεκα (12) άτομα. Για τον τρόπο διαδικτυακής σύνδεσης οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με τη συμπλήρωση του αριθμού των αιτήσεων και την επιλογή τους για τη συμμετοχή στην ομάδα.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 04/10/2021.

Οι συναντήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα 11/10/2021 και ώρα 10:30π.μ..

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην «Πρόταση Ζωής» ηλεκτρονικά στο protzois@otenet.gr ή τηλεφωνικά από τις 10.00 έως τις 13.00, στα τηλέφωνα 2421038030 & 2421038050.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει το όριο των συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη ομάδα.

Η συμμετοχή στην ομάδα δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση