Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Σχολή Αστρονομίας για μαθητές της Μαγνησίας
Σχολή Αστρονομίας για μαθητές της Μαγνησίας

Σχολή Αστρονομίας για μαθητές της Μαγνησίας

 

 

            Η , που ιδρύθηκε το 2011, ξεκινά πάλι φέτος τη λειτουργία της, το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 και 5 – 7 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Οι γίνονται μισή πριν από τα μαθήματα, δηλ. στις 4:30 μ.μ.

Τα μαθήματα κατανέμονται σε τρεις κύκλους. Στην 1η Τάξη μπορούν να εγγραφούν ές και μαθήτριες της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν ές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της 1ης Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλα τον αν τίτλο προαγωγής. Κατ' εξαίρεση στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης, δηλ. το Ηλιακό μας Σύστημα. Στην 3η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 8η Απριλίου 2017. Μπορούν δε να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία ως ακροατές, χωρίς, να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται: στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 24.210-51.061 & 24.210-46.253 ή στην της Εταιρείας: www.astronomos.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση