Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ
Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ

Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ

Το ΔΣ της Μαγνησίας καταγγέλλει τα προτα ς του ΚΕΣΥΠ  (Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Βόλου και του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μαγνησίας και εντοπίζει τις ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων και ευρύτερα της ς.

Πρόκειται για απαραίτητες δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που παρά τα προτα υποστελέχωσης τους, καλούνται να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της Μαγνησίας.

Το ΔΣ της Μαγνησίας καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που κατά το νόμο είναι υπεύθυνη για τη τους, να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα και  τους τοπικούς φορείς και κυρίως το να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.

Επίσης καλεί τη ΔΔΕ Μαγνησίας να υπερασπιστεί στην πράξη τις ανωτέρω υπηρεσίες της εκπαίδευσης. Ειδικά η πρόσφατη απόφαση του ΔΔΕ να στεγαστεί το ΚΕΣΥΠ σε προφανώς ανεπαρκές χώρο στο κτήριο «» και ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού του δεν παρέχει τους στοιχειώδους όρους για τη συμβουλευτική και προσανατολισμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των νέων μέχρι 25 ετών της Μαγνησίας.

Τέλος, καλεί το να ενδιαφερθεί επιτέλους για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης παρέχοντας τους πόρους και φροντίζοντας να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις στέγασης και το απαραίτητο προσωπικό και μέσα  για την ουσιαστική  λειτουργία τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση