Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ
Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ

Προβλήματα στέγασης ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει τα προβλήματα στέγασης του ΚΕΣΥΠ  (Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Βόλου και του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μαγνησίας και εντοπίζει τις ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων και ευρύτερα της Πολιτείας.

Πρόκειται για απαραίτητες δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης τους, καλούνται να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της Μαγνησίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που κατά το νόμο είναι υπεύθυνη για τη στέγαση τους, να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα και  τους τοπικούς φορείς και κυρίως το Δήμο Βόλου να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.

Επίσης καλεί τη να υπερασπιστεί στην πράξη τις ανωτέρω της εκπαίδευσης. Ειδικά η πρόσφατη απόφαση του ΔΔΕ να στεγαστεί το ΚΕΣΥΠ σε προφανώς ανεπαρκές χώρο στο κτήριο «Μουρτζούκου» και ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού του δεν παρέχει τους στοιχειώδους όρους για τη και προσανατολισμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των νέων μέχρι 25 ετών της Μαγνησίας.

Τέλος, καλεί το να ενδιαφερθεί επιτέλους για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης παρέχοντας τους πόρους και φροντίζοντας να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις στέγασης και το απαραίτητο προσωπικό και μέσα  για την ουσιαστική  λειτουργία τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση