Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Προβλήματα σε σχολεία καταγράφει η Ένωση Γονεων

Προβλήματα σε σχολεία καταγράφει η Ένωση Γονεων

Συνεχίζει τις επαφές που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου , καταγράφοντας τόσο τα προτα, όσο και τις λύσεις που προτείνονται για θέματα της Παιδείας.

Σε πρόσφατη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, έγινε αναφορά στα ζητήματα που υπήρξαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην κάλυψη των οργανικών κενών Ειδικής Αγωγής, τις υπηρεσιακές μεταβολές που πρέπει να ολοκληρώνονται έγκαιρα- τέλος Αυγούστου-, να υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευτικών στη διάθεση κ.α.

Παράλληλα πρέπει να υπάρχει στήριξη των ολιγομελών σχολείων- απόμακρες μονάδες-, λειτουργία νηπιαγωγείων σε κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις, αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων, αλλά και θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, σε του Δ.Σ. της Ένωσης, με μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας (ΕΛΜΕ), τέθηκε υπόψη των γονέων το πρόβλημα που υπήρξε με τις έγκαιρες τοποθετήσεις κυρίως στα νησιά, όπως και το πρόβλημα με τις ειδικότητες. Κοινή ήταν η θέση, για το μη διαχωρισμό των τμημάτων σχολείων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μη πρόβλεψη του Υπ. Παιδείας, στη βιβλίων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προκαλώντας προτα στους ές, όπως και στα ζητήματα που παρουσιάστηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα.

Οι , έδωσαν έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα που παραμένει και αφορά στις μεταφορές, οι οποίες δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη για τους ές, τόσο στα ΕΠΑΛ όσο και στο Μουσικό σχολείο, αλλά και στην υπερβολικά καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων. Απαράδεκτο θεωρήθηκε το γεγονός, ότι ενώ αναφερόμαστε στη δωρεάν παιδεία, ξενόγλωσσα βιβλία σε Λύκειο, πληρώνονται από τους ίδιους τους μαθητών.

Το Δ.Σ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση