Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Προβλήματα σε σχολεία καταγράφει η Ένωση Γονεων

Προβλήματα σε σχολεία καταγράφει η Ένωση Γονεων

Συνεχίζει τις επαφές που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, καταγράφοντας τόσο τα προβλήματα, όσο και τις λύσεις που προτείνονται για θέματα της Παιδείας.

Σε πρόσφατη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, έγινε στα ζητήματα που υπήρξαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην κάλυψη των οργανικών κενών Ειδικής Αγωγής, τις υπηρεσιακές μεταβολές που πρέπει να ολοκληρώνονται έγκαιρα- τέλος Αυγούστου-, να υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευτικών στη διάθεση κ.α.

Παράλληλα πρέπει να υπάρχει στήριξη των ολιγομελών σχολείων- απόμακρες μονάδες-, λειτουργία νηπιαγωγείων σε κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις, αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων, αλλά και θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, σε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης, με μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας (ΕΛΜΕ), τέθηκε υπόψη των γονέων το πρόβλημα που υπήρξε με τις έγκαιρες τοποθετήσεις κυρίως στα νησιά, όπως και το πρόβλημα με τις ειδικότητες. Κοινή ήταν η θέση, για το μη διαχωρισμό των τμημάτων σχολείων. Ιδιαίτερη έγινε στη μη πρόβλεψη του Υπ. Παιδείας, στη βιβλίων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προκαλώντας προβλήματα στους μαθητές, όπως και στα ζητήματα που παρουσιάστηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα.

Οι γονείς, έδωσαν έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα που παραμένει και αφορά στις μεταφορές, οι οποίες δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη για τους μαθητές, τόσο στα ΕΠΑΛ όσο και στο Μουσικό σχολείο, αλλά και στην υπερβολικά καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων. Απαράδεκτο θεωρήθηκε το γεγονός, ότι ενώ αναφερόμαστε στη παιδεία, ξενόγλωσσα βιβλία σε Λύκειο, πληρώνονται από τους ίδιους τους μαθητών.

Το Δ.Σ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση