Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο
Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο

Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο

Δύο πρωτοποριακές εκδηλώσεις διοργανώνει η σχολική κοινότητα στο Βόλο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακής Δανιηλίδου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Γιορτή Παιδείας 2016: «Το Δημιουργεί».

Στo πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και με τη σύμπραξη των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί «Διασχολική Έκθεση Τέχνης», με θέμα: «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ».
Παράλληλα σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου και την Αντιδημαρχία Παιδεία του Δ. Βόλου, διοργανώνεται το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού-Εφηβικού βιβλίου», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, εικονοποιία για μικρούς και μεγάλους, τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την αξιοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, δημιουργική γραφή, βιωματικές δράσεις, συναισθηματική διαλεκτική, διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας, Έκθεση Βιβλίου και Εργαστήρια Γραφής και εικονοποιίας.

Στην Έκθεση Τέχνης «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» κάθε σχολείο θα συμμετέχει, ανάλογα με το δυναμικό του, με 30-40 έργα μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών μαθημάτων θα επιλέξουν τα έργα των μαθητών τους και θα τα φέρουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας προκειμένου η επιμελήτρια και υπεύθυνη του εκθεσιακού χώρου κα Έλενα Νικηφόρου να έχει άποψη για το στήσιμο της έκθεσης.

Από τη Δευτέρα στις 4 Απρίλιου, θα αρχίσει το στήσιμο της έκθεσης, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την Τρίτη 5 Απριλίου, οπότε μέσα στον ίδιο χώρο και ανάμεσα στα έργα Τέχνης, θα στηθεί η Έκθεση Βιβλίου και τα εργαστήρια γραφής. Αναμένεται να εκτεθούν περί τα 800 έργα Τέχνης μαθητών.

Αναμφίβολα το μέγεθος της έκθεσης αποτελεί σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός της φετινής χρονιάς που μαζί με το Φεστιβάλ Παιδικού-Εφηβικού βιβλίου, είναι δυο πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας .

Τα εγκαίνια, τόσο της Έκθεσης, όσο και του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν στις 8 Απριλίου 2016 στις 6 το απόγευμα.

Η έκθεση βιβλίου, θα διαρκέσει από τις 8 -10 Απριλίου ενώ η Έκθεση Τέχνης έως τις 22 Απριλίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση