Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο
Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο

Πρωτοποριακές εκδηλώσεις της σχολικής κοινότητας στο Βόλο

Δύο πρωτοποριακές διοργανώνει η σχολική κοινότητα στο Βόλο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η Δ.Δ.Ε. δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακής Δανιηλίδου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Γιορτή Παιδείας 2016: «Το Σχολείο Δημιουργεί».

Στo πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και με τη σύμπραξη των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί «Διασχολική Έκθεση Τέχνης», με θέμα: «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ».
Παράλληλα σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου και την Αντιδημαρχία Παιδεία του Δ. Βόλου, διοργανώνεται το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού-Εφηβικού βιβλίου», το οποίο απευθύνεται σε , εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, εικονοποιία για μικρούς και μεγάλους, τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την αξιοποίηση λογοτεχνικών κειμένων, δημιουργική γραφή, βιωματικές δράσεις, συναισθηματική διαλεκτική, διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας, Έκθεση Βιβλίου και Εργαστήρια Γραφής και εικονοποιίας.

Στην Έκθεση Τέχνης «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» κάθε σχολείο θα συμμετέχει, ανάλογα με το δυναμικό του, με 30-40 έργα . Οι εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών μαθημάτων θα επιλέξουν τα έργα των τους και θα τα φέρουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας προκειμένου η επιμελήτρια και υπεύθυνη του εκθεσιακού χώρου κα Έλενα Νικηφόρου να έχει άποψη για το στήσιμο της έκθεσης.

Από τη Δευτέρα στις 4 Απρίλιου, θα αρχίσει το στήσιμο της έκθεσης, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την Τρίτη 5 Απριλίου, οπότε μέσα στον ίδιο χώρο και ανάμεσα στα έργα Τέχνης, θα στηθεί η Έκθεση Βιβλίου και τα εργαστήρια γραφής. Αναμένεται να εκτεθούν περί τα 800 έργα Τέχνης .

Αναμφίβολα το μέγεθος της έκθεσης αποτελεί σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός της φετινής χρονιάς που μαζί με το Φεστιβάλ Παιδικού-Εφηβικού βιβλίου, είναι δυο πρωτοποριακές της σχολικής κοινότητας .

Τα εγκαίνια, τόσο της Έκθεσης, όσο και του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν στις 8 Απριλίου 2016 στις 6 το απόγευμα.

Η έκθεση βιβλίου, θα διαρκέσει από τις 8 -10 Απριλίου ενώ η Έκθεση Τέχνης έως τις 22 Απριλίου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση