Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Προσφυγές γονέων στο ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
Προσφυγές γονέων στο ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Προσφυγές γονέων στο ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Τo Συμβούλιο της Επικρτείς θα κληθεί να αποφασίσει για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά το προσφυγών που κατατέθηκαν από ών, αλλά και την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Ζητούν να κηρυχθούν άκυρες οι αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, με τις οποίες αποφασίστηκαν ευρείας κας αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών επηρεάζοντας τόσο τον χαρακτήρα του όσο και τον τρόπο διδασκαλίας του. Οι προσφεύγοντες επικαλούνται σωρεία επιχειρημάτων για να θεμελιώσουν τη θέση τους ότι οι εν λόγω αποφάσεις του υπουργού είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες με τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρώμης και αντίθετες με προγενέστερες αποφάσεις του ΣτΕ που αποτελούν πλέον πάγια νομολογία του. Κάνουν λόγο για πρόκληση σύγχυσης στους ές καθώς, όπως τονίζεται, «με το νέο πρόγραμμα σπουδών, το μάθημα των Θρησκευτικών μετετράπη σε ιδιότυπη θρησκειολογία, στην οποία αναμειγνύεται η ορθόδοξη πίστη με τα υιπα δόγματα και θρησκεύματα, δημιουργώντας σύγχυση στους , οι οποίοι, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, κατά κανόνα αγνοούν και τα βασικότερα σημεία της πίστης στην οποία ανήκουν, ως βαπτισμένοι».

Επίσης, αναφέρουν λόγους που σχετίζονται –κατά τους προσφεύγοντες– με αλλοίωση της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και παρατίθενται τα άρθρα του Συντάγματος που κατά τη τους παραβιάζονται, προκειμένου το δικαστήριο να κρίνει για τη συνταγματικότητα ή μη των αποφάσεων Φίλη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση