Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων
Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Διαγωνισμό προκηρύσσει η Ελληνική Αστυνομία για την κατάταξη ανδρών – γυναικών και εισαγωγή τους στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 250. Επί του αριθμού αυτού, ποσοστό 3%, ήτοι επτά θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), της περίπτ. β παρ. 1 του άρθρου 1 του . 3748/2009 και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ς ημερησίων αυτικών Λυκείων κ.λπ., σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 3748/2009.

Ειδικότερα, επί του ποσοστού αυτού (3%):

i) ποσοστό 90%, ήτοι έξι θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους, κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδα), της περίπτ. β παρ. 5 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ς ημερησίων Ναυτικών Λυκείων κλπ., σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 3748/2009 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

ii) ποσοστό 10%, ήτοι μία θέση, θα καλυφθεί από υποψήφιους, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων (Α΄ ομάδα), τα έτη 2013 ή 2014 και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), ως ακολούθως: Σε όσους είχαν συμμετάσχει το έτος 2014, σε ποσοστό 60%, ήτοι μία θέση και σε όσους είχαν συμμετάσχει το έτος 2013, σε ποσοστό 40%, δεν προκύπτει θέση.

Επί των υπολοίπων θέσεων, ήτοι 243:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι 24 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα έτη 2013 ή 2014, και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμομένων και των κατόχων απολυτηρίου ημερησίου (Β΄ ομάδα) της περίπτ. α΄ παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα προαναφερόμενα έτη, ως ακολούθως: Σε όσους απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το έτος 2014, σε ποσοστό 60%, ήτοι 14 θέσεις και σε όσους απέκτησαν το έτος 2013, σε ποσοστό 40%, ήτοι 10 θέσεις.

β. Ποσοστό 3%, ήτοι επτά θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001 «Τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής, μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν.

γ. Ποσοστό 87%, ήτοι 212 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερησίου ΕΠΑ.Λ (Β΄ ομάδα) της περίπτ. α΄ παρ.1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το έτος 2015.

Ο αριθμός των υποψηφίων, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται σε 40. Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τέσσερις θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα έτη 2013 ή 2014 και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμομένων και των κατόχων απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ. (Β΄ ομάδα) της περίπτ. α΄ παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα προαναφερόμενα έτη, ως ακολούθως: Σε όσους απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το έτος 2014, σε ποσοστό 60%, ήτοι δύο θέσεις και σε όσους απέκτησαν το έτος 2013, σε ποσοστό 40%, ήτοι δύο θέσεις.

β. Ποσοστό 3%, ήτοι μία θέση, θα καλυφθεί από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001, «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής, μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν.

γ. Ποσοστό 87%, ήτοι 35 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερήσιου ΕΠΑ.Λ (Β΄ ομάδα) της περίπτ. α΄ παρ.1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το έτος 2015.

Από τον αριθμό των εισαγομένων που καθορίζεται από κάθε μια από τις παραπάνω παραγράφους 1.β, 2 και 3, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 παρ. 1 του Ν. 1481/1984 (ΦΕΚ Α΄-152) «γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.», και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους του άρθρου 42 παρ. 2 (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών).

Από τα παραπάνω ποσοστά, εξαιρούνται οι υποψήφιοι του Ν. 2909/2001, οι οποίοι αποτελούν ήδη ειδική κατηγορία ως «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της ως άνω παραγρ. 4, καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας (σειράς). Ομοίως κατά τον καθορισμό του αριθμού εισαγομένων που αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναφέρεται στην παρ. 1.α, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Όσοι υποψήφιοι έχουν σημειώσει στην αίτηση συμμετοχής (κεφ. III παρ. 1) ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία ( – τρίτεκνοι κ.λπ.), κρίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη Γενική Σειρά και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην οικεία Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη Ειδική Κατηγορία.

Η χρήση του δικαιώματος της παρ. 4 (ειδική κατηγορία) για εισαγωγή στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, γίνεται για μία μόνο από τις σχολές αυτές. Αν κάποιος εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν δικαιούται να το χρησιμοποιήσει για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών.

Σύμφωνα με την σχετική του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 19 Ιουνίου 2015.

Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση