Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Πολιτισμικές διαδρομές για πρόσφυγες, μετανάστες, μαθητές και φοιτητές
Πολιτισμικές διαδρομές για πρόσφυγες, μετανάστες, μαθητές και φοιτητές

Πολιτισμικές διαδρομές για πρόσφυγες, μετανάστες, μαθητές και φοιτητές

Από το ΣΔΕ Βόλου, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ΑΡΣΙΣ

Πραγματοποιήθηκε την 18 Νοεμβρίου στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος ROUTES στο οποίο συμμετέχουν το , το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ.

Το πρόγραμμα R.O.U.T.E.S. – Reshaping Our Universe Through Educational Synergies είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας με βασικό στόχο την προσφορά πλούσιων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ευκαιριών στους συμμετέχοντες μέσω δραστηριοτήτων μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.                                                                                                                                                    Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του προγράμματος που θα αποτελείται από πρόσφυγες / μετανάστες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα και στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στην , μαθητές του ΣΔΕ Βόλου και φοιτητές του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συνεργαστούν και θα πραγματοποιήσουν μαζί 7 διαδρομές – περιηγήσεις στο αστικό, φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Οι τέσσερις διαδρομές θα γίνουν στην πόλη του Βόλου: λογοτεχνικός περίπατος, ιστορική περιήγηση, βόλτα στα στέκια της νεολαίας, περιήγηση στη Νέα Ιωνία και οι τρεις στο Πήλιο: πεζοπορία – Μακρινίτσα, πεζοπορία Βόλος – , Άνω – Μηλιές με το τρενάκι και πεζοπορία Μηλιές – . Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχει η συνοδεία και συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της περιοχής μας. Κατά τη διάρκεια των διαδρομών οι συμμετέχοντες με προσφυγική και μεταναστευτική κατ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στοιχεία της δικής τους πολιτισμικής ταυτότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς και να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στο πλαίσιο των αρχών της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και ανταλλαγής. Η κοινή ηλικία μεταξύ των νεαρών προσφύγων και των φοιτητών/ριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργεί ένα ιδιαίτερα κατάλληλο κλίμα για την της συνεργασίας και της διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης και της ενσυναίσθησης.

Η του προγράμματος και το περιεχόμενο των επιμέρους δράσεων θα συμπεριληφθούν σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και θα παρουσιαστούν στην τελική εκδήλωση του προγράμματος το Νοέμβριο του 2019. Η πρώτη διαδρομή του προγράμματος έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου και θα εστιάζει σε έναν λογοτεχνικό περίπατο στην πόλη του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση