Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου
Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Eνημερωτική ομιλία και εργονομική παρέμβαση στις , με στόχο την πρόληψη των μυοσκελετικών προβλημάτων, αλλά και την εργονομική βελτιστοποίηση της καθημερινότητας τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 9:00 π.μ. εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος ομού Μαγνησίας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου ,  στο χώρο του σχολείου .

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος ομού Μαγνησίας, μέσω της εθελοντικής δράσης των μελών του, πραγματοποιεί για μία ακόμη φορά, ενημέρωση της ς και εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με θέματα εργονομίας στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η δυσβάσταχτη με το περιεχόμενό της και ο λανθασμένος τρόπος έγερσής της, η μη εργονομική τοποθέτηση των θρανίων στη σχολική αίθουσα, καθώς και η κακή καθιστή στάση του σώματος στην καρέκλα του θρανίου, μπορούν να προκαλέσουν μία πληθώρα μυοσκελετικών προβλημάτων στους .

 

Ηχηρά παραδείγματα προβλημάτων για τα οποία παραπονιούνται συχνά οι , είναι η οσφυαλγία, η αυχεναλγία, οι πόνοι στην ωμική ζώνη, καθώς και οι διάσπαρτοι μυΐκοί πόνοι. Όλα αυτά τα μυοσκελετικά προβλήματα – εφόσον προκύψουν – μπορούν να αντιμετωπιστούν με Φυσικοθεραπευτικές μεθόδους.

 

Επειδή όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, όλη αυτή η καταπόνηση μπορεί να αποφευχθεί μέσω σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά και βιωματικής ς του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση