Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου
Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Ενημέρωση από φυσικοθεραπευτές στο 19ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Eνημερωτική ομιλία και εργονομική παρέμβαση στις σχολικές αίθουσες, με στόχο την των μυοσκελετικών προβλημάτων, αλλά και την εργονομική βελτιστοποίηση της καθημερινότητας τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 9:00 π.μ. εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου,  στο χώρο του σχολείου .

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, μέσω της εθελοντικής δράσης των μελών του, πραγματοποιεί για μία ακόμη φορά, της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με θέματα εργονομίας στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η δυσβάσταχτη σχολική τσάντα με το περιεχόμενό της και ο λανθασμένος τρόπος έγερσής της, η μη εργονομική τοποθέτηση των θρανίων στη σχολική αίθουσα, καθώς και η κακή καθιστή στάση του σώματος στην καρέκλα του θρανίου, μπορούν να προκαλέσουν μία πληθώρα μυοσκελετικών προβλημάτων στους μαθητές.

 

Ηχηρά παραδείγματα προβλημάτων για τα οποία παραπονιούνται συχνά οι μαθητές, είναι η οσφυαλγία, η αυχεναλγία, οι πόνοι στην ωμική ζώνη, καθώς και οι διάσπαρτοι μυΐκοί πόνοι. Όλα αυτά τα μυοσκελετικά προβλήματα – εφόσον προκύψουν – μπορούν να αντιμετωπιστούν με Φυσικοθεραπευτικές μεθόδους.

 

Επειδή όμως η είναι η καλύτερη θεραπεία, όλη αυτή η καταπόνηση μπορεί να αποφευχθεί μέσω σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά και βιωματικής εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση