Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών
Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

Ψήφισμ διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων, λόγω μη αποσαφήνισης του Υπουργείου, για τον τρόπο πληρωμής προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, επέδωσαν την Πέμπτη 25-02- εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος, στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητος του κλάδου.

Όπως πιο συγκεκριμένα ανέφεραν, τα μέλη του Συλλόγου λυκερία Τζουμάκη και Αθανασία Πλαστάρα, δεν έχει γίνει εδώ και έξι μήνες από το Ελληνικό Δημόσιο, σε όλη τη χώρα, η καταβολή των χρημάτων και από τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, ΠΕΠ, ΕΠΑΝΑΔ και Εθνικούς Πόρους, του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο χρηματοδοτούσε τη φιλοξενία μικρών παιδιών σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι η είχε κάνει έγκαιρα και εμπρόθεσμα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η καταβολή των χρημάτων, κάτι όμως που δεν έχει γίνει, μιας και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καταστήσει σαφές πως θα γίνει η πληρωμή των χρημάτων αυτών. Υπογράμμισε δε ότι η στις πρώτες πράξεις, που προχώρησε σε πρόσκληση για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020) και σε απόφαση τελικά για ένταξη και στη δέσμευση των αντίστοιχων πιστώσεων, ήταν το εν λόγω πρόγραμμα.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2015-» είναι της τάξης των 6,402,531 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιλέξιμης δαπάνης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής κι Επαγγελματικής Ζωής για ΑμεΑ 2015-16», είναι 366.000€ και στοχεύει στην ενίσχυση γονέων που έχουν εξαρτώμενα ΑμεΑ, μέσα από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης αυτών σε υς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας και σε ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία. Η πράξη αυτή εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε δηλώσεις της η κα. ανέφερε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίναμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τις πιστώσεις όλου του τρέχοντος σχολικού έτους που είναι της τάξης των 6.402.531 ευρώ, αλλά και τις ετήσιες πιστώσεις του συγκεκριμένου προγράμματος για τα ΑΜΕΑ που είναι της τάξης των 209.170 ευρώ. Θα πρέπει η ΕΕΤΑ να καθορίσει τον μηχανισμό πληρωμής. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διαλευκανθεί από το Υπουργείο, για το αν τα χρήματα θα καταβληθούν από την ΕΕΤΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου, ή αν τα χρήματα πληρωθούνε από τα Περιφερειακά Ταμεία των Περιφερειών. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης του Υπουργείου για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής τους και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ευθύνης των Περιφερειών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση