Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών
Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων, λόγω μη αποσαφήνισης του Υπουργείου, για τον τρόπο πληρωμής προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, επέδωσαν την Πέμπτη 25-02- εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος, στην αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.

Όπως πιο συγκεκριμένα ανέφεραν, τα μέλη του Συλλόγου Γλυκερία Τζουμάκη και Αθανασία Πλαστάρα, δεν έχει γίνει εδώ και έξι μήνες από το Ελληνικό Δημόσιο, σε όλη τη χώρα, η καταβολή των χρημάτων και από τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, ΠΕΠ, ΕΠΑΝΑΔ και Εθνικούς Πόρους, του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο χρηματοδοτούσε τη φιλοξενία μικρών παιδιών σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε κάνει έγκαιρα και εμπρόθεσμα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η καταβολή των χρημάτων, κάτι όμως που δεν έχει γίνει, μιας και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καταστήσει σαφές πως θα γίνει η πληρωμή των χρημάτων αυτών. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις πρώτες πράξεις, που προχώρησε σε πρόσκληση για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020) και σε απόφαση τελικά για ένταξη και στη δέσμευση των αντίστοιχων πιστώσεων, ήταν το εν λόγω πρόγραμμα.

Ο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2015-2016» είναι της τάξης των 6,402,531 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιλέξιμης δαπάνης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής κι Επαγγελματικής Ζωής για ΑμεΑ 2015-16», είναι 366.000€ και στοχεύει στην ενίσχυση γονέων που έχουν εξαρτώμενα ΑμεΑ, μέσα από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης αυτών σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας και σε ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία. Η πράξη αυτή εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε δηλώσεις της η κα. ανέφερε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίναμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τις πιστώσεις όλου του τρέχοντος σχολικού έτους που είναι της τάξης των 6.402.531 ευρώ, αλλά και τις ετήσιες πιστώσεις του συγκεκριμένου προγράμματος για τα ΑΜΕΑ που είναι της τάξης των 209.170 ευρώ. Θα πρέπει η ΕΕΤΑ να καθορίσει τον μηχανισμό πληρωμής. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διαλευκανθεί από το Υπουργείο, για το αν τα χρήματα θα καταβληθούν από την ΕΕΤΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου, ή αν τα χρήματα πληρωθούνε από τα Περιφερειακά Ταμεία των Περιφερειών. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης του Υπουργείου για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής τους και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ευθύνης των Περιφερειών».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση