Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή
Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Α. Αντωνίου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΟΤΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΙΡΙΑΣ» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή (Κωνσταντά και Κ.Καρτάλη).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακές Ενότητες ς και Σποράδων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους ς, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Σακκής, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου και ο Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης. Συντονίζει η Αννίτα Πρασσά.

 Ο Αντώνης Αθ. Αντωνίου διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας  προσφέρει ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στην κατηγορία εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, ένα μεγαλόπνοο έργο στο οποίο  δίνονται με μεγάλη πληρότητα σημαντικά στοιχεία γνώσης για την της Θεσσαλίας.

Παρουσιάζονται στα λήμματα πρόσωπα, τα οποία είτε γεννήθηκαν στη Θεσσαλία και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορική εξέλιξη είτε εγκαταστάθηκαν ή έδρασαν στη Θεσσαλία και συνέβαλαν στη σημερινή κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητά της.

Η χρονική έκταση της έρευνας εκτείνεται από την ολο της κατάκτησης της Θεσσαλίας από τους Οθωμανούς στις αρχές του δέκατου πέμπτου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, αρκεί τα αναφερόμενα πρόσωπα να έχουν ολοκληρώσει τον βιολογικό τους κύκλο. Αναδεικνύεται η θεσσαλική μέσα από τη , το έργο και την προσφορά των πρωταγωνιστών του ιστορικού γίγνεσθαι.

Η ενός βιογραφικού λεξικού σε περιφερειακό επίπεδο  δίνει το πλεονέκτημα της καταγραφής ενός μεγάλου συνόλου ανθρώπων, η εκτεταμένη παρουσία των οποίων στα λήµµατα του λεξικού αναδεικνύει τα ιδεολογικά ρεύµατα και τις πολιτισµικές αξίες.

Ο ιστορικός, καταγράφοντας ένα μεγάλο σύνολο ατοµικών πορειών ς, πετυχαίνει να διαχύσει την ιστορική γνώση και να την κάνει προσβάσιµη σε ένα ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γ.Α.Κ. Μαγνησίας: 24210 45833, 6972721369 , Αντώνης Α. Αντωνίου: 2441027047, 6930785767.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση