Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή
Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Αντωνίου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Α. Αντωνίου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή (Κωνσταντά και Κ.Καρτάλη).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το θα μιλήσουν ο Δημήτρης Σακκής, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου και ο Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης. Συντονίζει η Αννίτα Πρασσά.

 Ο Αντώνης Αθ. Αντωνίου διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας  προσφέρει ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στην κατηγορία εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, ένα μεγαλόπνοο έργο στο οποίο  δίνονται με μεγάλη πληρότητα σημαντικά στοιχεία γνώσης για την της Θεσσαλίας.

Παρουσιάζονται στα λήμματα πρόσωπα, τα οποία είτε γεννήθηκαν στη Θεσσαλία και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορική εξέλιξη είτε εγκαταστάθηκαν ή έδρασαν στη Θεσσαλία και συνέβαλαν στη σημερινή κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητά της.

Η χρονική έκταση της έρευνας εκτείνεται από την ολοκλήρωση της κατάκτησης της Θεσσαλίας από τους Οθωμανούς στις αρχές του δέκατου πέμπτου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, αρκεί τα αναφερόμενα πρόσωπα να έχουν ολοκληρώσει τον βιολογικό τους κύκλο. Αναδεικνύεται η θεσσαλική μέσα από τη ζωή, το έργο και την προσφορά των πρωταγωνιστών του ιστορικού γίγνεσθαι.

Η δημιουργία ενός βιογραφικού λεξικού σε περιφερειακό επίπεδο  δίνει το πλεονέκτημα της καταγραφής ενός μεγάλου συνόλου ανθρώπων, η εκτεταμένη παρουσία των οποίων στα λήµµατα του λεξικού αναδεικνύει τα ιδεολογικά ρεύµατα και τις πολιτισµικές αξίες.

Ο ιστορικός, καταγράφοντας ένα μεγάλο σύνολο ατοµικών πορειών ζωής, πετυχαίνει να διαχύσει την ιστορική γνώση και να την κάνει προσβάσιµη σε ένα ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γ.Α.Κ. Μαγνησίας: 24210 45833, 6972721369 , Αντώνης Α. Αντωνίου: 2441027047, 6930785767.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση