Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία
Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία

Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία

Στ και τα Α καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης και όλες οι αρμοδιότητες πηγαίνουν στα συλλογικά όργανα για λόγους ορθότερης δημοκρατικής λειτουργίας σύμφωνα με το Πολυνομοσχεδίο για την Παιδεία που παρουσιάστηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτό επίσης:

ια την εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης (, Αρυτάνεις κτλ) επανέρχεται η δημοκρατική διαδικασία όπου όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής ζωής, μετέχουν στα εκλεκτορικά σώματα, με μία πολύ σημαντική, κατά τη μας, καινοτομία, που αφορά την ψήφο των φοιτητών. Οι αν θέλουν να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση τους στα αντίστοιχα όργανα, πρέπει να εξασφαλίσουν προηγουμένως τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στη διαδικασία της εκλογής.

Οι των μελών ΔΕΠ, οι προσλήψεις και οι προαγωγές επανέρχονται στο Τμήμα. Το εκλεκτορικό σώμα, δεν εξαρτάται τόσο από το Τμήμα καθεαυτό, όσο από τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου

Τέλος, αίρεται οριστικά το ψευδοπρόβλημα των αιωνίων φοιτητών διότι επιτρέπεται στον φοιτητή να καθυστερήσει τις σπουδές του, να επανεγγραφεί και να δδικήσει τις σπουδές δεδομένου ότι δεν επιβαρύνει σε τίποτα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση